Θέλησε να εκμεταλλευτεί την άνοδο της αξίας του κρυπτονομίσματος bitcoin ένας Βολιώτης που επένδυσε 60.000 ευρώ σ’ αυτό, αλλά τελικά έχασε τα χρήματά του και τώρα αναζητεί αυτούς που τον εξαπάτησαν μέσω της δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, αλλά μάλλον πολύ δύσκολα θα τους βρει…
Η απάτη σε βάρος του Βολιώτη επενδυτή άρχισε να εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 2020 κι ενώ το κρυπτονόμισμα σημείωνε ανοδικές τάσεις στις διεθνείς αγορές. Ένας Άγγλος φερόμενος ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρίας ήρθε σε επικοινωνία μέσω του διαδικτύου με τον Βολιώτη επενδυτή, που αναζητούσε μέσω του ίντερνετ να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα bitcoin και αφού του τηλεφώνησε, τον έπεισε να επενδύσει 4.000 ευρώ, τα οποία θα απέδιδαν σε σύντομο χρονικό διάστημα 10.000 ευρώ, δηλαδή θα κέρδιζε 6.000 ευρώ.
Ο Βολιώτης επένδυσε τις 4.000 ευρώ και πράγματι ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό στον λογαριασμό του έφθασε στις 10.000. Ο Βολιώτης «τσίμπησε» τότε όπως φαίνεται, καθώς του άνοιξε η όρεξη να επενδύσει μεγαλύτερα ποσά. Κατέθεσε τμηματικά 60.000 ευρώ σε λογαριασμό της επενδυτικής εταιρίας , με στόχο, όπως τον έπεισαν, να λάβει πίσω 200.000 ευρώ, δηλαδή να κερδίσει 140.000 ευρώ. Ο Βολιώτης έβλεπε αρχικά τα χρήματά του να αυξάνουν μέσω του λογαριασμού που του είχε κοινοποιηθεί και κατέθετε τα χρήματα, αλλά ξαφνικά ένα ωραίο πρωινό ο λογαριασμός έκλεισε και εξαφανίστηκε… Ο Βολιώτης ανησύχησε και επικοινώνησε με την επενδυτική εταιρία στην Αγγλία, για να του απαντήσουν ότι προσωρινά είχαν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας…
Ωστόσο από εκεί και πέρα κανένα νέο και ο άνθρωπος ψάχνει τα λεφτά του. Κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για απάτη κατ’ αγνώστων, με αποτέλεσμα να παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να ζητηθεί η δικαστική συνδρομή των αρχών της Αγγλίας και του Λουξεμβούργου, καθώς σε αυτές τις δύο χώρες φέρεται να έχει έδρα το ανταλλακτήριο με το οποίο φέρεται να συνεργαζόταν η «μαϊμού» επενδυτική εταιρία. Στόχος τώρα είναι να διερευνηθεί ποιος είναι ο κάτοχος του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, που είχε δημιουργηθεί στο επίσημο ανταλλακτήριο, το οποίο φυσικά δεν έχει εμπλοκή στην απάτη και μέσω αυτού οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να φθάσουν στους απατεώνες. Ωστόσο σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ο κάτοχος του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, διότι τα κρυπτονομίσματα δημιουργήθηκαν και για την κάλυψη της φοροδιαφυγής και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εμφανιζόμενος στον Βολιώτη ως εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρίας, δεν απαντούσε ο ίδιος στις κλήσεις, έβαζε γραμματέα, ενώ δήλωνε πολυάσχολος και όριζε ραντεβού, έτσι ώστε να νομίζει ο εξαπατηθείς ότι συναλλάσσεται με μεγάλη εταιρία… Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου έχει άλλες 4-5 δικογραφίες με απάτες σε κρυπτονόμισμα, αλλά για μικρότερα ποσά των 1000-3000 ευρώ. Προσοχή όσοι θέλετε να επενδύσετε σε κρυπτονόμισμα, να αποφεύγετε τους μεσάζοντες και να είσθε σίγουροι για το ανταλλακτήριο, με το οποίο συνεργάζεστε.

e-thessalia.gr