Χρυσό Φοίνικα διεκδικεί η ταινία «Μotorway 65» στο Φεστιβάλ Καννών, που φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας, με τον ταλαντούχο Βολιώτη ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε τις 11 ταινίες μικρού μήκους που επιλέχθηκαν για το διαγωνιστικό τμήμα και ανάμεσά τους συναντάμε και το «Μotorway65», με πρωταγωνιστές την Ελλη Τρίγγου και τον Αργύρη Πανταζάρα.

Η ιστορία ακολουθεί τη σχέση δύο αδελφών που ζουν στη βιομηχανική Ελευσίνα – σε μια περιοχή, όπου μια γέφυρα ενώνει τη γειτονιά τους με ένα άλλο κομμάτι της πόλης, που κατοικούν μετανάστες. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών, γνωστές στους κατοίκους ως «Ανω Μικρή Μόσχα» και «Κάτω Μικρή Μόσχα», βρίσκονται συνεχώς σε αναταραχή και σύγκρουση. Από τη μία, πληθυσμοί που κατάγονται από τον Πόντο, από την άλλη σύγχρονοι πρόσφυγες από Αλβανία, Πακιστάν, Αφρική.

Οι εντάσεις εκδηλώνονται και στις αθλητικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών, όπου, όπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη κόντρα κι ανταγωνισμός. Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν διαφορετικά την αντιπαλότητα της συνοικίας τους. Η Σίμα είναι πολύ πιο ανοιχτή να αποδεχθεί την διαφορετικότητα από τον αδελφό της και προτιμά να κάνει παρέα με ανθρώπους από την απέναντι πλευρά, όπως την κολλητή της, την Ξένια. Το όνομα της γέφυρας που ενώνει όλους είναι Motorway65.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ελλη Τρίγγου, Αργύρης Πανταζάρας, Ξένια Ντάνια, τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει η Χριστίνα Μουμούρη, το μοντάζ ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, την ενδυματολογία η Μάρλι Αλειφέρη και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Μοχάμεντ Ρόου.

Οι 11 τίτλοι του προγράμματος που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους επιλέχθηκαν μέσα από ένα σύνολο 3.810 υποβολών από 137 χώρες. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η πραγματοποίηση της Τελετής Απονομής το φθινόπωρο στο Palais. Η ημερομηνία και τα ονόματα της κριτικής επιτροπής θα αποκαλυφθούν σύντομα.

taxydromos.gr