Σταθερά σε υψηλά ποσοστά παραμένει η προσέλευση των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της Μαγνησίας, όπου τα μαθήματα διεξάγονται για τέταρτη εβδομάδα.
Η διδασκαλία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου. Ήταν μια διαφορετική περίοδος λόγω της πανδημίας, καθώς τα μαθήματα αντί να τελειώσουν στις 15 Ιουνίου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, μετατέθηκε η λήξη τους για δέκα μέρες αργότερα, ώστε να συμπληρωθεί όσο το δυνατό περισσότερος χρόνος από το χαμένο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας.
Η προσέλευση των μαθητών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό άρχισε με ένα ποσοστό γύρω στο 80% και έχει σταθεροποιηθεί πλέον λίγο πάνω από το 70%.
Υπενθυμίζεται πως στα Λύκεια της Μαγνησίας μετά από τρεις εβδομάδες μαθημάτων, η προσέλευση είχε κατρακυλήσει γύρω στο 30%, ενώ στα Γυμνάσια ήταν στο 50%.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία των μαθητών στα μαθήματα τόσο στο Νηπιαγωγείο, όσο στο Δημοτικό» τόνισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία μάς αναφέρουν πως το ποσοστό προσέλευσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από την πολύ καλή διάθεση και συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων. Όλα κύλησαν ομαλά και από κανένα σχολείο δεν μας αναφέρθηκε κάτι».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «η μεγάλη προσέλευση των μαθητών δείχνει την αγάπη τους για το σχολείο και τη γνώση, αλλά και την ανάγκη για κοινωνική συναναστροφή που μέσα στο σχολικό περιβάλλον επιτυγχάνεται με τον πιο όμορφο τρόπο».
Μάλιστα πρόσθεσε πως το υπόλοιπο 30% που δεν προσέρχεται, το 20% τουλάχιστον αφορά περιπτώσεις είτε μαθητών που έχουν κάποιο θέμα υγείας, είτε κυρίως γονέων ή παππούδων που πρέπει να προφυλαχθούν και να μην εκτεθούν στον ιό.
Μάλιστα τόνισε πως πολλοί μαθητές πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο και η εναλλάξ προσέλευση εντοπίζεται κυρίως στα σχολεία του Βόλου.
Και συμπλήρωσε πως «τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από όλους και υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας».

e-thessalia.gr