Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο παραμένει η σορός της 81χρονης Βολιώτισσας, που διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 27 Αυγούστου, μετά από κινητοποίηση των γειτόνων της που ανησύχησαν βλέποντας ότι η ίδια και ο αδερφός της δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και την επομένη εξέπνευσε από καρδιολογικό επεισόδιο.
Ο αδερφός της, ηλικίας 80 ετών, που βλέποντάς τη να ψυχορραγεί είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, παραμένει νοσηλευόμενος στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και φυσικά δεν μπορεί να μεριμνήσει για τα διαδικαστικά θέματα της ταφής και τα έξοδα. Η Κοινωνική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα και στο πλαίσιό της αναζητά συγγενείς α’ βαθμού.
Η Αστυνομία έχει διατάξει τη διενέργεια νεκροψίας για να εξακριβωθούν τα πλήρη αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας. Το ιατρικό ιστορικό της 81χρονης δεν ήταν γνωστό στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ετσι, στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτήθηκε νεκροτομή, παρά το γεγονός ότι η ηλικιωμένη απεβίωσε ενώ βρισκόταν στο Αχιλλοπούλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηλικιωμένοι ήταν εύποροι, αλλά μόνοι.
Δεν είχαν δικές τους οικογένειες, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα φαίνεται να μην έχουν συγγενείς α’ βαθμού. Τουλάχιστον στον Βόλο δεν υπάρχει κανένας από τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου συνεχίζει την έρευνα.
Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από κινητοποίηση των γειτόνων τους. Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής επί τρεις μέρες και οι γείτονές τους σε κεντρική συνοικία του Βόλου που γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία.
Καμία φωνή δεν άκουγαν οι αστυνομικοί στις επανειλημμένες εκκλήσεις και τελικά κλήθηκε για συνδρομή κλειδαράς, ενώ συναισθήματα φόβου και αγωνίας κατέκλυζαν τους γείτονες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα. Προς ικανοποίηση όλων τελικά τα δύο αδέρφια αποδείχτηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους.
Ομως, έχρηζαν βοήθειας, καθώς οι υπερήλικες έδειχναν υποσιτισμένοι. Ο άντρας ήταν πεσμένος στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, καθώς δεν είχε επαφή με το περιβάλλον λόγω γεροντικής άνοιας.
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ταλαιπωρημένους ηλικιωμένους και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου παρείχαν κάθε φροντίδα και κράτησαν τους δύο υπερήλικες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παρακολούθηση.
Ωστόσο, την επομένη το πρωί η γυναίκα υπέστηκε βαρύ καρδιολογικό επεισόδιο και κατέληξε, ενώ ο αδερφός της που ήταν πάντοτε δίπλα της δεν άντεξε την οδύνη και υπέστη εγκεφαλικό.

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)