Είχε συγγενείς και περιουσία που δεν την ήθελε κανείς. Από τις 29 Νοεμβρίου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου, η σορός του παραμένει στο ψυγείο και κανείς από τους συγγενείς του, που ενημερώθηκαν για τον θάνατό του δεν ενδιαφέρθηκε για την ταφή του.
Ο λόγος για έναν 87χρονο που μετά από εγκεφαλικό πέθανε στο Νοσοκομείο του Βόλου και ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει την κηδεία του, εφόσον οι συγγενείς αδιαφορούν. Οι ίδιοι έχουν προχωρήσει και σε αποποίηση κληρονομιάς. Ο 87χρονος και σύνταξη διέθετε και στέγη, αλλά όχι τη σκέψη των συγγενών του.
Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, αλλά κυρίως αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν συγγενείς ή δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς.
«Την ασθένεια έρχεται να «επιδεινώσει» η απουσία κάποιου στενού, δικού τους ανθρώπου που θα τους επισκεφθεί, θα ενδιαφερθεί, θα τους χαμογελάσει, θα μεριμνήσει. Στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα που ένα επείγον πρόβλημα υγείας – εγκεφαλικό επεισόδιο, κάταγμα ισχίου – τους έστειλε στο νοσοκομείο. Πολλοί δεν έχουν συγγενείς να τους φροντίσουν και έτσι μένουν ακόμα και μήνες μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, «εγκλωβισμένοι» στους θαλάμους του νοσοκομείου. Η περίπτωση όμως του 87χρονου ήταν διαφορετική. Ήρθε στο Νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό και πέθανε στις 29 Νοεμβρίου. Δεν ήταν άστεγος, είχε χρήματα από τη σύνταξή του για να κηδευτεί, αλλά οι συγγενείς έκαναν αποποίηση κληρονομιάς, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν και δεν μας ενδιαφέρουν. Εμείς τους καλέσαμε και τους παρακαλέσαμε να γίνει κανονικά η κηδεία. Πολλοί νεκροί μένουν «αναγκαστικά» στο ψυγείο μέχρι να κηδευτούν από τον Δήμο, γιατί είναι μόνοι και δεν υπάρχει συγγενικός δεσμός. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη αυτό», τόνισαν στη «Θ» από το «Αχιλλοπούλειο».

e-thessalia.gr