Δέκα αδέσποτα σκυλιά δολοφονήθηκαν με φόλες, την Δευτέρα, στην Αργαλαστή. Τα πτώματα τους βρέθηκαν το πρωί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου Αργαλαστής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ζωοφιλικής Αδεσπότων Πηλίου, Νίκο Κλεφτοδήμο, δεν ειδοποιήθηκε η δημοτική αρχή, ούτε η αστυνομία για νόμιμη αυτοψία. Απλά ο δρόμος καθαρίστηκε και εξαφανίστηκε κάθε ίχνος του εγκλήματος.
«Μία ακόμα εγκληματική πράξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που συγκλονίζει το τελευταίο καιρό το νότιο Πήλιο. Άφησσος, Λαύκος, Άγιος Ανδρέας, Μηλίνα, Αργαλαστή, έχουν γίνει χώροι εγκληματικών ενεργειών από άτομα που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι. Συγχρόνως έρχονται στο φως παγίδες για αγριογούρουνα που γίνονται όργανα θανάτου για σκύλους κατσίκια και άλλα ζώα. Αυτές οι μεσαιωνικές και βάρβαρες πράξεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σ’ αυτό τον τόπο, εκτός από την κατακραυγή του ξένου και ντόπιου πληθυσμού, τη δημιουργία απαίσιων εντυπώσεων στον τουρισμό και την παρουσίαση του τόπου μας σαν χώρο απολίτιστο και βίαιο», επισημαίνει ο κ. Κλεφτοδήμος και προσθέτει ότι «όσοι προβαίνουν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που προκαλούν θάνατο, κακοποίηση αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική νομοθεσία προβλέπει βαριά χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια».
Ο κ. Κλεφτοδήμος διαμηνύει ότι η Ζωοφιλική Αδεσπότων Πηλίου θα συνεχίσει να καταγγέλλει τα εγκλήματα που γίνονται, και θα προσπαθήσει να αποκαλύψει με τη βοήθεια του δήμου και της αστυνομίας τους δράστες. Γι’ αυτό ζητά την συνδρομή όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η φόλα είναι δολοφονία, η σιωπή είναι συνενοχή».

e-thessalia.gr