Πάγια αιτήματα που αφορούν την ενίσχυση του Νομού Μαγνησίας στον τομέα υγείας, αναμένεται να ικανοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό προέκυψε από τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις του βουλευτή με τον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκο, εκπροσώπους των εργαζομένων και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γ. Μπακούλα, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν οι άμεσες προτεραιότητες προκειμένου να τεθούν «επί τάπητος» στη συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ που ακολούθησε.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον κ. Σερέτη, ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε ότι άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κάλυψη 14 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο. Οι νέοι γιατροί θα αναλάβουν καθήκοντα σε έναν μήνα περίπου, γεγονός που θα δώσει σημαντική «ανάσα» στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης, έχει εγκριθεί και έχει προκηρυχθεί η διαδικασία για την πρόσληψη δυο ιατρών, ενός Παθολόγου και ενός Ακτινολόγου με εξειδίκευση στη μαγνητική τομογραφία. Στο πλαίσιο των ενεργειών για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, προκηρύσσεται, ακόμη, μια θέση επικουρικού Παιδοχειρουργού, έτσι ώστε να μη χρειάζεται τα παιδοχειρουργικά περιστατικά να διακομίζονται στη Λάρισα. Τέλος, τοποθετείται μια επιπλέον μαία στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε, επίσης, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο Θεσσαλίας με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Όπως ανέφερε ο κ. Σερέτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα έχει σύντομα τη δυνατότητα διενέργειας έως και 1.000 διαγωστικών τεστ Covid-19 ημερησίως, γεγονός το οποίο θα προσφέρει σημαντική κάλυψη και στο Νομό Μαγνησίας. Ως εκ τούτου η προμήθεια μοριακού αναλυτή στο «Αχιλλοπούλειο», για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένων των δυνατοτήτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Επιπλέον, αναμένεται ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βόλου με παθολόγους και γενικούς ιατρούς, προκειμένου να αποτελέσει ένα από τα κέντρα αναφοράς για τον Covid-19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τέλος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι σε συνεργασία με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Σταμνά, ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με πλήρωμα ΕΚΑΒ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες και για την τοποθέτηση ασθενοφόρου στο Τρίκερι.
Μετά από την ενημέρωση που είχε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σημαντικά βήματα που γίνονται  όσον αφορά την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, που δικαίως αποτελεί ένα από τα πάγια και επιτακτικά αιτήματα των τοπικών φορέων.

e-thessalia.gr