Ρεκόρ δεκαετίας σημείωσε αυτές τις μέρες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς στη Μαγνησία άγγιξε τα 1,83 ευρώ το λίτρο φέρνοντας σε ακόμη δυσκολότερη θέση καταναλωτές και επαγγελματίες.
Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων είναι δραματική και οι καταναλωτές αναγκάζονται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να εξυπηρετηθούν.
Το κόστος είναι μεγάλο και για τους επαγγελματίες, αλλά και τις μεταφορικές εταιρείες.
Πιο συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 1,83 ευρώ το λίτρο, όταν πριν 15 μέρες ήταν στα 1,75 ευρώ. Σημειώθηκε δηλαδή μια αύξηση έξι με επτά λεπτών μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Μάλιστα στα νησιά των Σποράδων η τιμή έχει ξεπεράσει και τα 2,10 ευρώ ανά λίτρο.
Έχουμε αυτή την τιμή, όταν το βαρέλι του αργού πετρελαίου έχει διεθνώς 90 δολάρια. «Πριν δέκα χρόνια είχε καταγραφεί η δεύτερη υψηλότερη τιμή στο Νομό και ήταν 1,80 ευρώ το λίτρο, αλλά με 100 δολάρια το βαρέλι» ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων κ. Βάσω Κοντοχρήστου και πρόσθεσε «πλέον έχουμε ρεκόρ όχι μόνο δεκαετίας, αλλά πολύ περισσότερων χρόνων, αφού τα χρόνια προ μνημονίων η τιμή της βενζίνης ήταν ακόμη πιο χαμηλά. Δυστυχώς οι τιμές στα καύσιμα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Να αναφέρουμε πως το 2019, χρονιά κανονικότητας, η τιμή της αμόλυβδης τέτοια περίοδο ήταν στα 1,60 ευρώ το λίτρο».
Αυξημένη είναι η τιμή και στο πετρέλαιο κίνησης που έφτασε τα 1,60 ευρώ το λίτρο, αλλά και στο υγραέριο που άγγιξε τα 1,10 ευρώ από τα 80 λεπτά που ήταν πριν μερικούς μήνες.
«Ο κόσμος περιορίζει όσο μπορεί την κατανάλωση βενζίνης. Η μείωση από το 2019 είναι τουλάχιστον 30%. Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τόσο για εμάς τους πρατηριούχους, όσο και για τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες, τους αγρότες» τόνισε η κ. Κοντοχρήστου.
Αυξήθηκε και η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης
Παράλληλα αύξηση κατέγραψε η τιμή και στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου από 1,24 ευρώ το λίτρο που ήταν πριν δεκαπέντε μέρες, τώρα έχει φτάσει στα 1,28 ευρώ.
Ο κόσμος αγοράζει πετρέλαιο, γιατί αυτή την περίοδο δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά λόγω του ψύχους, ωστόσο και οι ποσότητες που προμηθεύεται δεν είναι πολλές.

e-thessalia.gr