Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Σταγιάτες διέταξε ο εισαγγελέας Βόλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλοντας καταπάτηση δημοτικής περιουσίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν δύο μάρτυρες και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μιχάλης Καπουρνιώτης που προτάθηκε από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών Αθανάσιος Μπόγκας με πρόταση του εισαγγελέα.

Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση μέσω της προκαταρκτικής αφορούν στην διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, στη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα φθορά πράγματος που είναι για το κοινό όφελος και στην κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως σημειώνεται στη μηνυτήρια αναφορά, μειονότητα κατοίκων έχει προχωρήσει σε κατάληψη του κοινοτικού κτιρίου και του κτιρίου Κίτσιου, χρησιμοποιώντας αυθαίρετα ηλεκτρικό ρεύμα και την τηλεφωνική γραμμή για άλλους σκοπούς. Σημειώνει επίσης ότι διαπιστώθηκαν μεγάλες φθορές και ότι υπάλληλοι εμποδίστηκαν να αποκαταστήσουν και να αλλάξουν τις κλειδαριές.

Οπως έγινε γνωστό, η πινακίδα που «καλωσορίζει» τους επισκέπτες στις Σταγιάτες, στην είσοδο του χωριού, έχει βαφτεί μαύρη. Επιπλέον, ανά 30 μέτρα περίπου έχουν τοποθετηθεί καλάμια με μαύρες σημαίες. Τόσο στην πλατεία, όσο και δίπλα από την βρύση υπάρχουν αναρτημένα πανό με συνθήματα για το νερό. Στο κοινοτικό κατάστημα όπου λειτουργούσε και ιατρείο έχει γίνει κατάληψη, έχουν αφαιρεθεί καρέκλες και βιβλία, έχουν τραβηχτεί στην άκρη και ο χώρος έχει μετατραπεί σε… προπονητήριο για πολεμικές τέχνες. Μέσα στον χώρο βρέθηκαν ξύλινα σπαθιά ενώ στο ψυγείο υπάρχουν… μπίρες και κρασιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών δεν έχει πρόσβαση στο κοινοτικό κατάστημα και τις δημοτικές υποθέσεις χειρίζεται από το σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι με φόντο τα τεκταινόμενα στις Σταγιάτες αλλά και τη βεβαίωση οφειλών 19.000 ευρώ στην εφορία για απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΜΒ, έχει ανοίξει «πόλεμος» μεταξύ του δημάρχου και καλλιτεχνών της χώρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ, taxydromos.gr