Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο 48χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στον Βόλο.
Στον 48χρονο επιβλήθηκε ο όρος εμφάνισης μία φορά, την 1η του μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. Επίσης ελεύθερη αφέθηκε η 70χρονη μητέρα του 48χρονου, που είχε συλληφθεί επίσης για τον ίδιο λόγο. Στην 70χρονη επιβλήθηκε ο όρος της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Παράλληλα μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, προφυλακίστηκε ο 49χρονος, που είχε συλληφθεί ως συνεργός του 48χρονου.
Και οι τρεις συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών).
Ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, συνελήφθη αρχικά ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας, ένας 48χρονος, άγαμος, υπάλληλος, που φέρεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και κατόπιν ο 49χρονος, επίσης υπάλληλος, φερόμενος ως συνεργός του. Ο δεύτερος είχε αναλάβει τη φύλαξη ποσοτήτων ναρκωτικών στο σπίτι του (καβάτζα). Το ίδιο φέρεται να έκανε και η 70χρονη συνταξιούχος μητέρα του 48χρονου, φερόμενου ως αρχηγού, η οποία στο σπίτι της φέρεται να έκρυβε εκτός από ποσότητα ναρκωτικών και χρήματα.
Οι αστυνομικοί υπολογίζουν πως από την πώληση της ηρωίνης το προσδοκώμενο όφελος θα ήταν περίπου 5.000 ευρώ. Σε έρευνες των αστυνομικών στα δύο σπίτια στον Βόλο και τη Ν. Ιωνία, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου και την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105,1 γραμμάρια ηρωίνης που αντιστοιχούν σε 1.050 δόσεις, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,85 γρ., 47 ναρκωτικά δισκία, τρία κινητά τηλέφωνα, μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος και το χρηματικό ποσό των 2.590 ευρώ. Το ποσό αυτό φέρεται να έκρυβε σπίτι της η 70χρονη.
Ακόμη κατασχέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, που φέρεται πως χρησιμοποιούσε ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας. Οι αστυνομικοί φέρεται να τους ακινητοποίησαν ενώ αυτοί βρίσκονταν εκτός των δύο σπιτιών και κατόπιν τους οδήγησαν στις δύο κατοικίες σε Βόλο και Ν. Ιωνία, όπου διενεργήθηκαν οι σχετικές έρευνες και βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα για σύσταση συμμορίας, του νόμου 4139/13 για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος και του νόμου 2168/93 περί όπλων.

e-thessalia.gr