Στους 40 περίπου ανέρχονται οι υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Σήμερα οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, πραγματοποιούν στις 11 το πρωί εκδήλωση στον αύλειο χώρου του «Αχιλλοπούλειου».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός τόνισε πως οι υγειονομικοί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναστολή, αγγίζουν τους 40. Κάποιοι από αυτούς νοσούν και επιστρέφουν για έξι μήνες στο νοσοκομείο για εργασία, όσο διαρκεί δηλαδή το πιστοποιητικό λόγω νόσησης».

Οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν έχουν μισθό και ασφάλιση, ουσιαστικά ζουν μέσα στην ανεργία.

Σε επιστολή των υγειονομικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου Βόλου που βρίσκονται σε αναστολή αναφέρεται πως «ένας χρόνος αναστολών εργασίας χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, αφού το ένα κυβερνητικό αφήγημα μετά το άλλο καταρρίπτονται, αποκαλύπτοντας ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός! Και ενώ αρχικά η απομάκρυνσή μας από το ΕΣΥ τεκμηριώθηκε λέγοντας, ότι «χτίζουμε την ανοσία της αγέλης» και το «όσοι εμβολιαστούν δεν νοσούν και δεν μεταδίδουν». Σήμερα καταλήξαμε στο ότι «όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται με τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν σέβονται την επιστήμη τους» και για αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα Νοσοκομεία. Ξεκαθαρίζεται έτσι κυνικά, από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν συντρέχουν υγειονομικοί λόγοι για τη στέρηση του δικαιώματος στην εργασία, αλλά μόνο λόγοι πεποιθήσεων. Θα πρέπει πλέον να αναρωτηθούμε όλοι μας, αν υπηρετούν την οποιαδήποτε επιστήμη τα δόγματα, ή αν οι αμφισβητήσεις των δογμάτων υπηρετούν την επιστήμη. Επιβάλλεται να επισημανθεί ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι ιστορικά όμοια με τη μεσαιωνική τακτική της Ιεράς Εξέτασης. Αυτής της ρίψης στην πυρά όσων τολμούσαν να ψελλίσουν την οποιοδήποτε παραφωνία στο άκουσμά τους».

Οι υγειονομικοί συνεχίζουν λέγοντας πως «ωστόσο ο λόγος που συγκεντρωθήκαμε στο Νοσοκομείο μας, είναι για να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, έναν ολόκληρο χρόνο, αναγνωρίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας. Αναφερόμαστε τόσο σε συλλογικότητες, όσο και σε μεμονωμένα άτομα, εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ή και άσχετα με τον χώρο της υγείας, που δεν μπορούμε να αναφερθούμε ονομαστικά. Και έχουμε αυτό το χρέος της εκδήλωσης, ως το ελάχιστο που απαιτείται να κάνουμε, γιατί χωρίς αυτή την κοινωνική ευαισθησία δεν θα είχαμε αντέξει όλο αυτό το διάστημα και είτε θα υποκύπταμε στον υγειονομικό εκβιασμό είτε θα είχαμε καταντήσει επαίτες στην Ερμού, αφού ως γνωστό και δεν έχουμε κανένα οικονομικό βοήθημα και μας στερείται η δυνατότητα να ασκήσουμε οποιαδήποτε άλλη βιοποριστική ενασχόληση. Με αυτή την κοινωνική στήριξη είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αλλά να εντάξουμε στις κινητοποιήσεις μας και άλλα κοινωνικά θέματα όπως της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, που στερεί βασικές ανάγκες από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βελέντζας Δημήτριος, τηλέφωνο: 6972302398, e-mail: velentzasdim@gmail.com.

e-thessalia.gr