Αμείωτος παραμένει ο αριθμός των γιατρών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου που βγήκαν σε αναστολή εργασίας την 1η Σεπτεμβρίου, γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ τα κενά τους καλύπτονται με αργούς ρυθμούς.
Πανελλαδικά οι υγειονομικοί που παραμένουν σε αναστολή, ανέρχονται στους 6.212, ενώ περίπου 200 έκαναν το εμβόλιο και επέστρεψαν στην εργασία τους.
Από την 1η Σεπτεμβρίου, όσοι υγειονομικοί δεν είχαν εμβολιαστεί, έβγαιναν σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας.
Στο Νοσοκομείο Βόλου τέθηκαν εκτός εργασίας, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι, περίπου 60 άτομα εκ των οποίων οι επτά γιατροί και οι άλλοι νοσηλευτές και εργαζόμενοι σε διάφορους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ενάμιση μήνας έχει περάσει από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο με τις αναστολές εργασίας και στο «Αχιλλοπούλειο» ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών παραμένει σχεδόν αμετάβλητος. Όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση, μόνο δύο γιατροί που νόσησαν από τον κορωνοϊό, επέστρεψαν στην εργασία τους. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Παρότι βρισκόμαστε στη δίνη του τέταρτου κύματος κορωνοϊού ο κόσμος επιλέγει να μην εμβολιάζεται και να παραμένει σπίτι του χωρίς μισθό.
Υπάρχουν συνεπώς και οι οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους που έχουν κάνει την επιλογή να μην εμβολιαστούν.
Παράλληλα, όμως, υφίσταται και το ζήτημα της κάλυψης των κενών. Οι 60 περίπου εργαζόμενοι που λείπουν, είναι σημαντικός αριθμός για την απρόσκοπτη παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.
Για το Νοσοκομείο Βόλου ήδη έχουν εγκριθεί δώδεκα και πλέον θέσεις για να προσληφθούν στο Νοσοκομείο και να εργαστούν για τρεις μήνες.
Και πρόκειται για ειδικότητες, όπως νοσηλευτών, γραμματέων και άλλων.
Μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί πέντε περίπου θέσεις και αναμένεται να έρθουν και οι υπόλοιποι.
Όμως, γενικότερα το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο ικανοποιητικό. Κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί, επομένως δεν μπορούν να εργαστούν στο Νοσοκομείο, ενώ άλλοι εκτιμούν πως η εργασία τριών μηνών δεν συνιστά ικανοποιητικό ορίζοντα απασχόλησης, ειδικά αν έρχονται και άλλες πόλεις και πρέπει να εγκατασταθούν στον Βόλο.
Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι οι πίνακες απ’ όπου αντλείται το προσωπικό για να καλύψει τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είναι από αυτούς των επικουρικών που τότε οι υποψήφιοι γνώριζαν ότι θα εργάζονταν για δύο χρόνια, ενώ τώρα καλούνται να δουλέψουν για τρεις μήνες. Επομένως είναι φυσικό κάποιοι να μη δέχονται.
Οι απολαβές που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ΑΕΙ-ΤΕΙ κυμαίνονται γύρω στα 650 ευρώ, ενώ λιγότερα είναι τα χρήματα για τους νοσηλευτές χωρίς κάποιο πτυχίο.
Ο αντίλογος είναι πως οι τρίμηνες συμβάσεις ανανεώνονται για άλλους τρεις μήνες, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο να υπάρξουν και συμβάσεις διάρκειας δώδεκα μηνών.
e-thessalia.gr