Πάνω από 1.500 θα είναι και φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί από τα Λύκεια 1.560 αιτήσεις υποψηφίων με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη.
Η υποβολή των αιτήσεων-δηλώσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει περιθώριο στους διευθυντές των Λυκείων, να τις επεξεργαστούν μέχρι τις 19 Απριλίου.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δόθηκαν χθες στοιχεία, που αφορούν τις μέχρι τώρα αιτήσεις, που έχουν ελεγχθεί από τους διευθυντές των Λυκείων. Συνολικά ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 1.560, εκ των οποίων οι 1.246 προέρχονται από υποψήφιους των ΓΕΛ και οι 314 από τα ΕΠΑΛ. Από τις 1.246 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και ελέγχθηκαν στα ΓΕΛ, οι 1.219 θα εξεταστούν γραπτώς και οι 27 προφορικά. Μάλιστα από τους 1.219 που θα εξεταστούν γραπτώς στις πανελλαδικές, οι 1.039 είναι μαθητές και οι υπόλοιποι 180 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Στα ΕΠΑΛ από τους 314 μέχρι στιγμής υποψήφιους, οι 295 θα εξεταστούν γραπτώς και οι 19 προφορικώς. Επίσης από τους 295 που θα διαγωνιστούν γραπτώς, οι 259 είναι τελειόφοιτοι και οι υπόλοιποι 44 είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Σημειώνεται πως πέρυσι είχαν υποβάλει αίτηση, για να εξεταστούν, 1.828 υποψήφιοι. «Μέχρι στιγμής έχουμε 1.560 αιτήσεις-δηλώσεις από υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι δηλώσεις που έχουν ελεγχθεί ως προς τη διαδικασία από τους διευθυντές των Λυκείων και βέβαια περιμένουμε να μας αποσταλούν και άλλες», τονίστηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Έχει ενδιαφέρον από τα προαναφερθέντα, πως οι απόφοιτοι αγγίζουν τους 224, πριν καν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία. Σημειώνεται πως οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν γραπτώς, είτε σε τέσσερα μαθήματα, είτε σε πέντε μαθήματα, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι και πέρυσι. Οι τελειόφοιτοι μπορούν να διαγωνιστούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα. Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης επισήμανε πως «οι μισοί από τους απόφοιτους που υπέβαλαν αίτηση στο σχολείο μας, θέλουν να εξεταστούν σε πέντε μαθήματα και να διαλέξουν έτσι σχολές από δύο επιστημονικά πεδία». Βέβαια δεν είναι δεδομένο, ότι, όσοι δηλώσουν και πέμπτο μάθημα, θα το εξεταστούν.

e-thessalia.gr