Οι «πληγές» στο λιανεμπόριο όλο και αυξάνονται, καθώς από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να εξοφλούνται σταδιακά από τους εμπόρους επιταγές που έχουν στα χέρια τους προμηθευτές και εισαγωγείς.
«Εδώ και δύο μέρες έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε, καθώς είναι πλέον απαιτητές οι επιταγές που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία και είχαν δοθεί παρατάσεις στη μη εξόφλησή τους. Τώρα η προθεσμία της τελευταίας παράτασης έληξε και οι έμποροι είναι αντιμέτωποι με μια «ωρολογιακή βόμβα», καθώς επιταγές τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ πανελλαδικά είναι «στον αέρα». Οι επιταγές αυτές αφορούν εμπόρευμα της περσινής και προπέρσινης χρονιάς. Και πρέπει να εξοφληθούν, όταν η αγορά είναι «στεγνή», με έναν κακό Οκτώβριο να έχει προηγηθεί για τους τζίρους μας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως «πρέπει να δοθούν άμεσα χρηματοδοτικά εργαλεία με χαμηλό τόκο στις εμπορικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις επιταγές τους. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά μια ενίσχυση με τη μορφή δανεισμού για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο εμπόδιο».

e-thessalia.gr