Τον χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Κράτησης Νέων και Ανηλίκων, στον Βόλο, επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου,
Το νέο Κατάστημα Κράτησης, του οποίου οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το 2025, θα έχει χωρητικότητα 800 ατόμων και θα στεγάζεται στην περιοχή Αϊδίνι στην Κασσαβέτεια του Βόλου.
Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας, «επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 20 χρόνια.
Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε».
Μάλιστα τόνισε πως το Πολυδύναμο Κατάστημα Κράτησης ανήλικων και νεαρών θα έχει πτέρυγα υποδίκων, πτέρυγα καταδίκων, πειθαρχικό, ψυχιατρικό τμήμα, αλλά και πολλούς εκπαιδευτικούς χώρους.
Ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε και στο ακίνητο 8 στρεμμάτων που στεγάζει τις σημερινές φυλακές και τόνισε ότι θα μετατραπεί σε σε Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.
Η κ. Νικολάου επισκέφθηκε και το παράρτημα της «Επανόδου» που θα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στους ανήλικους κρατούμενους.
Οι εργασίες της «Επανόδου» στο Βόλο ολοκληρώθηκαν και πλέον θα μπορεί να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των κρατουμένων.

(in.gr)