Αντικατάσταση των συμβούλων των μειοψηφιών που απέχουν, εδώ και μήνες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά η Δημοτική Αρχή Βόλου, με αναφορά που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η δημοτική αρχή βασίζεται τον κανονισμό που δεν επιτρέπει πάνω από τρεις απουσίες στις συνεδριάσεις τους Δημοτικού Συμβουλίου και υπέβαλλε το αίτημα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» ΚΑΙ των έξι ανεξάρτητων μελών της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», είχαν καταγγείλει τη δημοτική αρχή για τον ξεπεσμό του δημοτικού συμβουλίου και ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που συμμετέχουν. Απέστειλαν δε σχετικές αναφορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να έχουν λάβει απάντηση.

Στην ενημέρωση που έγινε από τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο να απουσιάζουν οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, θέση με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη για να έρθουν στα έδρανα οι αναπληρωματικοί των συνδυασμών και έφερε ως παράδειγμα τον κ. Καπούλα, που είναι πρώτος επιλαχών στην «Επιλογή Ευθύνης» τονίζοντας ότι «θα τον καλέσουμε να τιμήσει τη ΝΔ».

magnesianews.gr