Έντονη καταιγίδα εκδηλώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και για 1,5 περίπου ώρα, στον Βόλο και σε πολλές άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, σε ανάλογες καιρικές συνθήκες, η περιοχή στην οποία υπήρξε πρόβλημα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών για απάντληση των υδάτων, ήταν η οδός Λαρίσης, στη συμβολή της με την οδό Νεαπόλεως όπου το νερό ξεπερασε την διαχωριστική νησίδα (30 πόντους).

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλης Ηλιόπουλος, σαν πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, διακόπηκε η κίνηση στο δρόμο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εισροής υδάτων σε παρακείμενα καταστήματα, εξαιτίας κυματισμών του νερού από την κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα, επιχειρήθηκε καθαρισμός των φρεατίων από φερτές ύλες, ενώ η Πυροσβεστική, χρησιμοποιώντας μεγάλη αντλία, μετέφερε το νερό στην άλλη πλευρά του δρόμου κι εν συνεχεία αντλήθηκε.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της συγκεκριμένης περιοχής, έσπευσαν εκεί, για κάθε ενδεχόμενο και κάποιοι μάλιστα, τοποθέτησαν τσουβάλια με άμμο ώστε να ανακοπεί πιθανή εισροή υδάτων στα καταστήματα.

Ευτυχώς, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν και τη μείωση της έντασης της βροχής, η κατάσταση αποσυμφορήθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με τον εθελοντή της ΛΕΔ Βόλου, κ. Ηλιόπουλο, το πρόβλημα στην περιοχή είναι υδραυλικό, καθώς οι παροχές του νερού είναι μικρές, όταν την ίδια στιγμή, όλο το νερό της οδού Λαρίσης καταλήγει εκεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νησίδα που φτιάχτηκε στη Νεαπόλεως, από τη μία διαφυλάσσει ένα κομμάτι της Νεάπολης από πλημμύρες, από την άλλη ωστόσο, εγκλωβίζει το νερό στο δρόμο και ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη παροχέτευση νερού στο εν λόγω σημείο.

(*) φωτογραφία Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου

ertnews.gr