Μια ακόμη ζημιά έρχεται να προστεθεί στη φετινή χρονιά, μετά τον καύσωνα και την ξηρασία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς ενημερώνει ότι οι σφοδροί άνεμοι που «χτύπησαν» τη Μαγνησία την Πέμπτη, έκαναν ζημιά στην παραγωγή,  ρίχνοντας έως και το 80% των μήλων σε πολλούς παραγωγούς.

Την επομένη περιόδευσαν μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, επιβεβαιώνοντας τη δραματική εικόνα που υπάρχει σε πολλά χωράφια. Ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρυρράχης ενημέρωσε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή του. Αμέσως μετά την περιοδεία ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς ειδοποίησε τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

Απαιτεί άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και αποζημίωση στο 100% σε όσους παραγωγούς έπαθαν ζημιά από τον αέρα και την ξηρασία, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αύξηση της εξευτελιστικής, όπως αναφέρει, τιμής αποζημίωσης για τα μήλη ανά κιλό στα 61 λεπτά.

taxydromos.gr