Κατηγορούνταν ότι έριχνε ναρκωτική ουσία και λήστευε μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Αλμυρό η οικιακή της βοηθός, που χθες κρίθηκε ένοχη από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για ληστεία, πλαστογραφία διαβατηρίου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Στην 63χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθό, που ήταν παρούσα στην ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και φυλάκισης 6 μηνών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι η καταδικασθείσα παρέμεινε στη φυλακή, καθώς είναι προφυλακισμένη για την εν λόγω υπόθεση. Η 63χρονη κατηγορούνταν, ότι εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός στο σπίτι 80χρονης στον Αλμυρό, τόσο στις 20 όσο και στις 21 Αυγούστου 2021, κατά τη διάρκεια ετοιμασίας του πρωινού της παθούσας, έριξε άγνωστη ουσία (πιθανότατα ηρεμιστικά χάπια, καθώς στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν lexotanil χωρίς ιατρική συνταγή) στο γάλα της, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να κοιμηθεί. Στη συνέχεια, η δράστιδα αφαίρεσε την πρώτη φορά από το πορτοφόλι της 80χρονης το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και τη δεύτερη από το χέρι της ένα ρολόι, μεγάλης χρηματικής αξίας (υπολογίζεται ότι ήταν αξίας 10.000 ευρώ) και αποχώρησε από την οικία. Την πρώτη φορά η 80χρονη δεν έδωσε σημασία. Μάλιστα, φέρεται να μίλησε στην οικιακή βοηθό για την απώλεια των χρημάτων. Τη δεύτερη φορά, όταν η ηλικιωμένη ξύπνησε, κατάλαβε ότι το ρολόι της είχε κλαπεί και διαπίστωσε ότι η οικιακή βοηθός έλειπε. Κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία και αστυνομικοί άρχισαν να την αναζητούν.
Η 63χρονη είχε επιβιβαστεί σε ταξί και κατευθυνόταν προς την Αθήνα. Τελικά εντοπίστηκε στα διόδια των Αφιδνών Αττικής και συνελήφθη. Όπως και στην αρχική της κατάθεση έτσι και χθες η 63χρονη αρνήθηκε ότι νάρκωνε την 80χρονη, ενώ αρνήθηκε ότι είχε κλέψει και το ρολόι, το οποίο δεν βρέθηκε. Μάλιστα οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν διενεργηθεί στην 80χρονη, είχαν δείξει πως δεν είχε ευρήματα κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού της συστήματος.
Από την πλευρά της η παθούσα δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι απολύτως βέβαιη ότι το πρωινό που της ετοίμαζε η Γεωργιανή περιείχε ουσίες που έκαμπταν την πνευματική της διαύγεια. Η υπεράσπιση ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, αίτημα, ωστόσο, που απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ενώ όπως έγινε γνωστό, η 63χρονη φέρεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και για άλλες κλοπές.
Μετά τη σύλληψη οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει 16 ναρκωτικά χάπια lexotanil, για τα οποία δεν υπήρχε η απαιτούμενη ιατρική συνταγή και η Γεωργιανή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας παραβρέθηκε στη δίκη ο δικηγόρος Αθηνών Π. Μαχάς και συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης ο δικηγόρος Λάρισας Λεων. Κουμπούρας.

e-thessalia.gr