Είχε καταφέρει τρεις μαχαιριές σε έναν συγκρατούμενό του στις δικαστικές φυλακές Λάρισας και χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επέβαλε ομόφωνα συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.
Το Κακουργιοδικείο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 32χρονο από την Αλβανία, ενώ η ποινή του επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, αλλά με δικαίωμα έφεσης. Πάντως ο 32χρονος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης στις φυλακές, για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία, σε υπόθεση που είχε λάβει χώρα στη Λειβαδιά, όπου και διαμένει.
Ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη που βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή σε κατάστημα κράτησης και οπλοχρησία, καθώς φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιο μαχαίρι για να καταφέρει τα πλήγματα στον 30χρονο Βούλγαρο συγκρατούμενό του. Τον είχε μαχαιρώσει στην περιοχή της καρδιάς, των πνευμόνων και του στήθους, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.
Η επίθεση είχε γίνει στις 10 Ιουλίου του 2018, στις 11 το πρωί, στον διάδρομο της Β’ πτέρυγας της φυλακής Λάρισας. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία,, τον 32χρονο δράστη απέτρεψαν δύο άλλοι συγκρατούμενοί του, που μετέφεραν το θύμα στο ιατρείο της φυλακής και κατόπιν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε απόπειρα από δράστη σε βρασμό ψυχής, ή μετατροπή σε πλημμέλημα με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης. Τα αιτήματα της συνηγόρου υπεράσπισης δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο, ενώ η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθεί ένοχος ο 32χρονος όπως κατηγορούνταν.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας επισήμανε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις και ότι αν δεν παρενέβαιναν οι άλλοι δύο συγκρατούμενοί του, θα τον σκότωνε τον 30χρονο, με τα πλήγματα που του επέφερε με το μαχαίρι.
Απολογούμενος ο 32χρονος δράστης ανέφερε ότι όταν χτύπησε τον 30χρονο, ήταν και ο ίδιος χτυπημένος στο κεφάλι, πως δεν θυμόταν που τον είχε χτυπήσει, γιατί θολώσει. Ανέφερε ότι το επεισόδιο είχε αρχίσει, όταν ο 30χρονος Βούλγαρος είχε απευθυνθεί σε αυτόν να του ζητήσει κάρτες και τσιγάρα. Ο 32χρονος του είχε αρνηθεί να του δώσει και ο 30χρονος είχε επιστρέψει με άλλους δύο συγκρατούμενούς του και τον είχε απειλήσει. Τότε σημειώθηκε συμπλοκή και τότε από θέση άμυνας είχε πάρει το μαχαίρι από τον Βούλγαρο και τον είχε χτυπήσει. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, όπως έγινε γνωστό, είχε απαλλάξει τους άλλους δύο κρατούμενους, ενώ ο 32χρονος φέρεται να είχε δηλώσει στο Συμβούλιο πως «αν δεν έμπαιναν στη μέση οι άλλοι δύο, θα τον σκότωνα και δεν το μετανιώνω». Ακόμη ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του, πως τον είχαν ξαναχτυπήσει πριν τη συμπλοκή στη φυλακή.

e-thessalia.gr