Αναστάτωση χθες για τους υπευθύνους του Εμβολιαστικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν 92χρονος, που περίμενε τη σειρά του για να εμβολιαστεί, κατέρρευσε μπροστά τους. Οπως ήταν φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός. Γιατροί και νοσηλεύτριες έπεσαν πάνω του προκειμένου να τον συνεφέρουν.

Ο υπερήλικας δεν είχε αισθήσεις. Αρχικά οι υγειονομικοί φοβήθηκαν μήπως έχει υποστεί εγκεφαλικό. Ο 92χρονος μεταφέρθηκε στη Βραχεία Νοσηλεία για να μπορούν να τον παρακολουθούν επισταμένα οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Οταν συνήλθε δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η λιποθυμία του 92χρονου αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, δεν ήταν όμως τόσο σοβαρή η κατάσταση για να γίνει εισαγωγή σε κλινική.

Συνοδεία συγγενικού του προσώπου έφυγε αργά το μεσημέρι από το Αχιλλοπούλειο για το σπίτι του, με τους γιατρούς να του συστήνουν ξεκούραση.

Δεν πρόλαβε ωστόσο να κάνει το εμβόλιο το οποίο είχε προγραμματίσει για χθες.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως ο 92χρονος ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον Βολιώτη Μητροπολίτη που ιερουργεί σε άλλον νομό, ο οποίος επικοινώνησε αρκετές φορές με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία της υγείας του δικού του ανθρώπου.

Η πορεία των εμβολιασμών

Χθες στο Αχιλλοπούλειο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 224 εμβολιασμοί. Οι 174 αφορούσαν το εμβόλιο της Pfizer και οι 50 το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συνολικά στη Μαγνησία σύμφωνα με την καταγραφή μέχρι και το περασμένο Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 26.015 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 24.593 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και οι 1.422 στις Β. Σποράδες.

Από τους 24.593 στη Μαγνησία, οι 16.182 αφορούν στην πρώτη δόση , ενώ 8.411 έχουν ολοκληρώσει επίσης της δεύτερη δόση και πλέον «χτίζουν» ανοσία.

Αντίστοιχα στις Β. Σποράδες από τους 1.422 εμβολιασμούς οι 940 αφορούν στην πρώτη δόση και οι 482 στη δεύτερη.

taxydromos.gr