Δεν μπήκαν στις τάξεις τους για μάθημα σήμερα μαθητές πέντε σχολείων σε Βόλο και Ν. Ιωνία , καθώς διαμαρτύρονταν για μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης που αντιμετωπίζει η πόλη.
Συγκεκριμένα, λουκέτο μπήκε στα 2ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, όπου στο τελευταίο η κατάληψη διακόπηκε τις τελευταίες ώρες και οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη, οι μαθητές στα αιτήματά τους θέτουν πλέον και το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, επισημαίνοντας πως πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα και δήλωσε πως «Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων με βάση τις παιδαγωγικές και δημοκρατικές αρχές συζητούν με τους μαθητές τους τρόπους για να επέλθει η ομαλή λειτουργία στα σχολεία».
Ωστόσο, υπάρχει έντονη η αίσθηση στην μαθητική κοινότητα πως οι καταλήψεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες με τον κ. Σαβελίδη να απαντά χαρακτηριστικά σ’ αυτό το ενδεχόμενο πως «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

magnesianews.gr