Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 78χρονο που στην Αγριά έβρισε, απείλησε και πέταξε ένα κομμάτι τσιμεντόλιθου, τραυματίζοντας στο κεφάλι την 77χρονη γειτόνισσά του, με την οποία έχει κτηματικές διαφορές, επεισόδιο, το οποίο έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών μηνών και 10 ημερών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Το θύμα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι μάλωσε με τον κατηγορούμενο, όταν της πέταξε το μικρό κομμάτι τσιμεντόλιθου και κατέθεσε ότι δεν κρατούσε ξύλο, όπως κατάθεσε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.
Ο ηλικιωμένος σύζυγος του θύματος κατέθεσε ότι βρισκόταν στο σπίτι όταν άκουσε φασαρία και όταν βγήκε, είδε τη σύζυγό του αιμόφυρτη να είναι στο έδαφος, χτυπημένη από πέτρα που είχε πετάξει ο κατηγορούμενος. Επίσης κατέθεσε ότι είδε στο έδαφος ένα ξύλο, περίπου ένα μέτρο από το σημείο που βρήκε τη σύζυγό του και ότι με τον κατηγορούμενο έχουν διαφορές για τα σύνορα των οικοπέδων τους.
Την επόμενη μέρα, ο σύζυγος του θύματος κατέθεσε ότι πήγε και τον βρήκε ο γιός του δράστη και του ζήτησε συγνώμη.
Ο γιός του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι μετά το επεισόδιο πήγε στο σπίτι και βρήκε τον πατέρα του αγχωμένο, τον ρώτησε τι έγινε και του απάντησε ότι πήγε στο κτήμα για να κόψει καλάμια, βρήκε σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα και ένα καλώδιο, φώναξε τους γείτονες και τους ρώτησε τι έγινε, με αποτέλεσμα να γίνει φασαρία.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι πήγε στο σπίτι των γειτόνων και δεν βρήκε κανέναν, μετά από μία ώρα περίπου πήγε η Αστυνομία στο πατρικό του σπίτι και συνέλαβε τον πατέρα του, ενώ ο ίδιος έμαθε από τον 78χρονο ότι η γυναίκα πήρε ένα ξύλο για να του το πετάξει και ο ίδιος πέταξε μια πέτρα φεύγοντας, ενώ βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ο άνδρας κατέθεσε ότι οι ηλικιωμένοι είναι γείτονες εδώ και 40 χρόνια, δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα, αλλά το τελευταίο διάστημα μαλώνουν ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, βρήκε τον άνδρα του θύματος, ζήτησε συγνώμη και του είπε να τα βρουν με τον πατέρα του.
«Ήταν η κακιά στιγμή»
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του τόνισε ότι πήγε στο κτήμα για να κόψει καλάμια, βρήκε τη γυναίκα εκεί και της είπε να φωνάξει τον άνδρας της. Ο ίδιος είπε ότι τον κατηγόρησε ότι έριξε σωλήνες , καλώδια και λάστιχα στο κτήμα του και ο σύζυγος του θύματος ισχυριζόταν ότι ήταν δρόμος.
Ο 78χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν μίλησε καθόλου με τη γυναίκα και ότι ενώ μιλούσαν με τον σύζυγό της, οι τόνοι ανέβηκαν και τον έβρισε, η γυναίκα πήρε στα χέρια της ένα ξύλο, ο ίδιος της είπε να το αφήσει, αλλά η ίδια το σήκωσε για να τον χτυπήσει, οπότε ο ίδιος έκανε κίνηση να φύγει και τότε είδε μια πέτρα (το κομμάτι τσιμεντόλιθου) το έταξε στην τύχη και έφυγε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή συγχύστηκε πήγε στο σπίτι του και ξάπλωσε για να ηρεμήσει, αλλά στη συνέχεια πήγε η Αστυνομία και τον συνέλαβε, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Βόλου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, γιατί δεν αισθανόταν καλά.
Σε ερώτηση ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η γυναίκα που κρατούσε το ξύλο βρισκόταν πίσω από τη σίτα περίφραξης και έφυγε γιατί τρόμαξε ότι θα το πετούσε και θα τον τραυμάτιζε.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν η κακιά στιγμή όταν έσκυψε να πάρει την πέτρα και να την πετάξει και είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τη γυναίκα.
Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 3 μηνών και 10 ημερών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον κατηγορούμενο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην μαλώσει ξανά με τους γείτονές του, είπε ότι επειδή είναι μεγάλης ηλικίας η ρίψη αντικειμένων μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες και ζήτησε να μην ξαναδεί τον κατηγορούμενο στο Δικαστήριο, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο 78χρονος.

e-thessalia.gr