Σε μια χρονιά που κυριάρχησε ο κορωνοϊός, τα Lockdown και η τηλεκπαίδευση, εκατοντάδες νέοι και νέες της Μαγνησίας ρίχτηκαν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Από τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν χθες στα σχολεία και από τα sms που στάλθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών, διαφάνηκε πως φέτος οι άριστοι, δηλαδή όσοι κατάφεραν να πιάσουν από 19.000 μόρια και πάνω, ήταν λίγοι.
Στη Μαγνησία, φαίνεται πως οι μεγαλύτερες επιτυχίες κινήθηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα με μαθητές να καταφέρνουν να πιάνουν την κορυφή. Οι επιδόσεις των μαθητών των ΓΕΛ που χαρακτηρίστηκαν πολύ καλές απο τα σχολεία κυμαίνονταν από 15.000 έως και 18.000 μόρια, ενώ πάνω από 19.000 μόρια ήταν λίγοι αυτοί που κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Τα ΕΠΑΛ από την άλλη πλευρά φαίνεται πως είχαν πολλές επιτυχίες, μιας και αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι της Μαγνησίας που έπιασαν το άριστα. Παρόλα αυτά και εδώ διαφάνηκε μια συγκράτηση των βαθμολογιών.
Οι μαθητές στην επικοινωνία τους με το Magnesianews.gr και την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ χαρακτήριζαν την καραντίνα ως τη μεγαλύτερη δυσκολία που είχαν, καθώς τους κόστισε περισσότερο ψυχολογικά.
Τώρα οι συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να φτιάξουν με τέτοιο τρόπο το μηχανογραφικό τους, ώστε να κατακτήσουν τη θέση εισαγωγής στην αγαπημένη τους σχολή, ενώ για πρώτη φορά η εισαγωγή τους θα εξαρτηθεί και από την ελάχιστη βάση που κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θα ανακοινώσει.

magnesianews.gr