Την παραπομπή 19χρονου φοιτητή στο Κακουργιοδικείο με την κατηγορία του βιασμού, προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Πρόκειται για τον 19χρονο που κατηγορείται για βιασμό συνομήλικής του, στη διάρκεια πάρτι ενηλικίωσης (γενεθλίων) τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 στον Βόλο.

Ο εισαγγελέας προτείνει επίσης την απαλλαγή ενός ακόμη 19χρονου, διοργανωτή του πάρτι, που κατηγορείται ως συνεργός στον βιασμό. Η πρόταση του εισαγγελέα έχει διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο καλείται τώρα να αποφασίσει με την έκδοση σχετικού βουλεύματος, για την παραπομπή ή όχι του κατηγορούμενου και την απαλλαγή του συγκατηγορούμενού του. Σημειώνεται ότι τόσο ο 19χρονος φοιτητής, όσο και ο συνομήλικός του και συγκατηγορούμενός του, είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας για την υπόθεση του βιασμού.

Στον πρώτο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ στον δεύτερο όχι. Στον κατηγορούμενο για τον βιασμό είχαν επιβληθεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του. Ο 19χρονος κατηγορούμενος για βιασμό έχει παραδεχθεί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη συνομήλική του σε δωμάτιο της μεζονέτας, όπου έγινε το πάρτι, ωστόσο, έλαβαν όλες τις προφυλάξεις και ότι έγινε αυτό που έγινε, με τη δική της συγκατάθεση και όχι με τη χρήση βίας εκ μέρους του. Αρνείται δε κατηγορηματικά τον βιασμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεαρός και η νεαρή φέρεται να πήγαν μαζί στο δωμάτιο. Ο 19χρονος επίσης που κατηγορείται ως συνεργός στον βιασμό, φέρεται να είχε υποστηρίξει στην απολογία του, ότι δεν γνώριζε τίποτα για το τι συνέβαινε στο δωμάτιο της μεζονέτας και ότι πήγε να ξεκλειδώσει το δωμάτιο, που ήταν κλειδωμένο, όπως και τα υπόλοιπα του ισογείου, από τους γονείς του. Η 19χρονη κατήγγειλε τον συνομήλικό της, πρώην φίλο της, ότι την βίασε, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021. Ο 19χρονος φοιτητής φέρεται να είχε δεσμό με την καταγγέλλουσα τον βιασμό το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, η σχέση τους είχε διακοπεί. Η 19χρονη φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο συνομήλικός της έπεσε από πάνω της, της έβγαλε τα ρούχα και ασκώντας πίεση τη βίασε.

Επίσης φέρεται να έχει καταγγείλει, ότι ο 19χρονος της κράτησε τα χέρια, της έκλεισε το στόμα και την έπιασε από τα μαλλιά, για να μην αντιστέκεται… Η κοπέλα βγήκε κάποια στιγμή από το δωμάτιο κλαίγοντας και πήγε στην τουαλέτα. Φέρεται να είπε στις φίλες της τι είχε συμβεί και όταν μαθεύτηκε στην παρέα, το πάρτι διαλύθηκε. Δύο φίλες της καταγγέλλουσας και δύο γνωστοί της που συμμετείχαν στο πάρτι, φέρεται να κατέθεσαν ότι όταν μαθεύτηκε το γεγονός, ο φερόμενος ως δράστης δήλωσε, πως όλα έγιναν με την δική της θέληση.

Η 19χρονη κατάγγειλε τον βιασμό το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που προέβη στη σύλληψη πρώτα του διοργανωτή του πάρτι και έστειλε σήμα για τη σύλληψη και του φερόμενου ως δράστη, όπως και έγινε την επομένη στην Θεσσαλονίκη, όπου αυτός σπουδάζει. Οι υπόλοιποι της παρέας του πάρτι φέρεται να δήλωσαν στους αστυνομικούς, πως δεν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί στο κάτω δωμάτιο. Η δίωξη που του ασκήθηκε, είναι σε βαθμό κακουργήματος.

e-thessalia.gr