Ολοένα και οξύνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Βόλο, μιας και σχεδόν σε καθημερινή βάση φιλόζωοι εντοπίζουν παρατημένα κυρίως κουτάβια και νεογέννητα γατάκια, μέσα σε κούτες ή ακόμη και σε σακούλες σκουπιδιών. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων χωρίς την απαραίτητη λογική και σωφροσύνη πετούν κυριολεκτικά στον δρόμο το ζωάκι, που μέχρι πρότινος είχαν στο σπίτι ή τα νεογέννητα σε περίπτωση εγκυμοσύνης.
Τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων είναι πολλά, όπως και οι γεννήσεις από διάφορα αδέσποτα, τα οποία δεν έχουν στειρωθεί και τριγυρίζουν στην πόλη σε αγέλες, προκαλώντας τη θλίψη από τη μία των συμπολιτών, αλλά και τον φόβο, μην τυχόν από τις στερήσεις σε τροφή και νερό γίνουν επιθετικά. Κάτοικοι από τη Νέα Δημητριάδα κάνουν λόγο πως αγέλη 6-7 σκυλιών κινείται καθημερινά στην περιοχή κοντά στη γέφυρα, ενω αγέλες εντοπίζονται και στα Παλιά, αλλά και στην παραλία του Βόλου.
Την ίδια στιγμή, φιλόζωοι έχουν βρει εγκαταλελειμμένα ζώα σε διάφορα σημεία της πόλης. Μέσα μόνο στον Μάρτιο δεκάδες τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί. Οκτώ κουτάβια έχουν βρεθεί σε ρέμα στο Διμήνι μέσα σε σακούλα, από τα οποία μόνο το ένα κατάφερε να επιζήσει. Ακόμη τρία κουτάβια είχαν αφεθεί σε κούτα στην πλατεία ΟΤΕ στην Ν. Ιωνία, στις Αλυκές είχαν βρεθεί τέσσερα κουτάβια, τέσσερα νεογέννητα γατάκια είχαν εντοπιστεί σε πάρκο του Βόλου, κουτάβια είχαν βρεθεί στο Φυτόκο αλλά και στην Αγριά.
Κάθε φορά που βρίσκονται αδέσποτα, οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου σπεύδουν να βοηθήσουν αλλά και να ζητήσουν τη βοήθεια των συμπολιτών για φιλοξενία αυτών ή και για υιοθεσία τους.
Πάντως την περίοδο της καραντίνας, τα αδέσποτα στον Βόλο φαίνεται πως έχουν αυξηθεί, ενώ πολλοί φιλόζωοι φοβούνται πως αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί και με την άρση του Lockdown, καθώς αρκετοί πήραν ένα σκυλάκι ή γατάκι κυρίως για συντροφιά και ο φόβος να το εγκαταλείψουν όταν θα επανέλθει η κανονικότητα είναι μεγάλος.

magnesianews.gr