Αντιμέτωπες με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα περί διακίνησης ναρκωτικών, βρίσκονται μια 55χρονη Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργός που εργάζεται σε κοινωνική δομή της πόλης, μια 33χρονη επίσης Βολιώτισσα, φαρμακοποιός, ενώ στην υπόθεση φέρεται να ενέχεται και μια 53χρονη ιδιώτης γιατρός.

Τόσο η κοινωνική λειτουργός, όσο και η φαρμακοποιός που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στον ανακριτή. Η φαρμακοποιός μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ η κοινωνική λειτουργός, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Η 33χρονη φαρμακοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της υποστήριξε πως είχε αναπτύξει μια καλή σχέση με την κοινωνική λειτουργό, αφού πήγαινε συχνά στο φαρμακείο της για να προμηθευτεί χάπια Hipnosedon, προκειμένου να τα διαθέσει σε άτομα που φιλοξενούνταν στη δομή, όπου εργάζεται.

Έτσι της ζητούσε να της παραδώσει τα σκευάσματα, και αργότερα θα προσκόμιζε τις απαραίτητες ιατρικές συνταγές, κάτι που η φαρμακοποιός το δεχόταν, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επαφίονταν στην καλή πίστη και στο φιλότιμο της. Εκτιμάται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η κοινωνική λειτουργός έλαβε από την 33χρονη, αρκετές δεκάδες χάπια, επισκεπτόμενη το φαρμακείο έξι φορές.

Η 53χρονη γιατρός φέρεται να προχωρούσε σε συνταγογραφήσεις ηρεμιστικών σκευασμάτων, για τα οποία είναι απαραίτητη η ιατρική συνταγή, αφού εντάσσονται στη κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών.

Η κοινωνική λειτουργός φέρεται να διατηρούσε καλές σχέσεις με την 53χρονη γιατρό. Την επισκέπτονταν στο ιατρείο της και της έδινε στοιχεία ασθενών, προκειμένου να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των ναρκωτικών σκευασμάτων, μη ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, και χωρίς να ελέγξει την ορθότητα των λεγομένων της. Η 55χρονη φέρεται, άλλοτε να παραποιούσε τα ονόματα των ασθενών, και άλλοτε να εμφάνιζε στις συνταγές, άτομα που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Δηλαδή υπήρχαν φορές, που το όνομα του ασθενούς στην συνταγή ήταν ψεύτικο και πραγματικό το επώνυμο του, άλλες φορές συνέβαινε το αντίθετο, ενώ εμφανίζονται περιπτώσεις που η συνταγή αφορούσε εξ ολοκλήρου φανταστικό πρόσωπο.

Στη συνέχεια, τις ψεύτικες συνταγές φέρεται να τις έπαιρνε η κοινωνική λειτουργός, η οποία πήγαινε στο φαρμακείο της 33χρονης και προμηθεύονταν τα ναρκωτικά χάπια, ποντάροντας στην καλή σχέση που είχε αναπτύξει μαζί της, και εκμεταλλευόμενη τη πρόθεση της φαρμακοποιού να την εξυπηρετήσει, περιμένοντας να της φέρει μετά τις συνταγές.

Σημειώνεται πως και οι τρεις κατηγορούμενες δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα κατά το παρελθόν.

Η Αστυνομία

Το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, έχοντας πληροφορία πως η 55χρονη προμηθευόταν συχνά τέτοια σκευάσματα, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, την ώρα που έβγαινε από το φαρμακείο της 33χρονης. Πάνω της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κουτιά ναρκωτικών χαπιών, συνολικά 90 χάπια, χωρίς να έχει την επιβεβλημένη ιατρική συνταγή.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το τελευταίο δίμηνο η 55χρονη προμηθεύτηκε ναρκωτικά δισκία από το ίδιο φαρμακείο, προσκομίζοντας έξι ιατρικές συνταγές, που είχε εκδώσει η γιατρός, χωρίς να υπάρχει πραγματική ιατρική ένδειξη.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι της κοινωνικής λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 22 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

magnesianews.gr