«Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αποτελεί ένα μαγικό μέρος. Έχει υπέροχους ανθρώπους, ενώ προσφέρει μία φοβερή εμπειρία. Σας ευχαριστούμε για όλα»! Πρόκειται για μία από τις δεκάδες θετικές κριτικές που δέχτηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και το καταφύγιό του φέτος.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έκλεισε για τη φετινή σεζόν την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας εντυπωσιασμένους χιλιάδες επισκέπτες. Αν και αυτόν τον χειμώνα το χιόνι καθυστέρησε να έρθει, ωστόσο οι προσπάθειες που έγιναν απέδωσαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς υποδέχθηκε περί τους 12.000 επισκέπτες, ανάμεσά τους και 2.700 παιδιά από σχολεία ολόκληρης της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χιονονιφάδα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συνεργασία των Ορειβατικών Συλλόγων Βόλου και Λάρισας.
Μεγάλος αριθμός σχολείων έστειλε ευχαριστήριες ανακοινώσεις για τη φιλοξενία, γεγονός που σκορπά διάχυτη ικανοποίηση, αφού στόχος των ανθρώπων του Χιονοδρομικού είναι να προσελκύσουν τη νεολαία στο βουνό και τις αθλητικές δραστηριότητες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου προσέγγισε, με οργάνωση και στρατηγική, μεγάλο αριθμό επισκεπτών προβάλλοντας το Πήλιο και τη Μαγνησία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι οι επισκέπτες αποχώρησαν ικανοποιημένοι, με εγκωμιαστικές κριτικές για τις εγκαταστάσεις, αλλά και τους φιλόξενους ανθρώπους. Οι προσπάθειες της διοίκησης της «Κενταύρων Όρος» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και την ανακαίνιση του Καταφυγίου έπιασαν τόπο. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ιγγλέσης, που ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος τα τελευταία χρόνια, και σήμερα αντιπρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», έχει κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος.
«Πήγαμε πάρα πολύ καλά», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έκλεισε για δεύτερη χρονιά με κέρδη, γεγονός που έβαλε σε μία άλλη βάση τα οικονομικά του, με τη διοίκηση της «Κενταύρων Όρος» να εκφράζει ελπίδες ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχει αποπληρώσει το σύνολο των παλιών οφειλών που ανέρχονταν στις 250.000 ευρώ. Ικανοποιημένος δηλώνει και ο νυν πρόεδρος της «Κενταύρων Ορος» Βασίλης Χατζόπουλος. «Η χρονιά φέτος ήταν πάραπολύ ικανοποιητική, τόσο από πλευράς καιρικών συνθηκών, όσο και καλής επισκεψιμότητος.
Παράλληλα, η εταιρεία είχε κέρδη από τη χρήση του Χιονοδρομικού και θεωρούμε καλό αυτά τα χρήματα να τα αξιοποιήσουμε και για διάφορα αθλήματα του βουνού που έχουν σχέση κυρίως με το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιασαν τόπο η συντήρηση και η αναβάθμιση
Βέβαια, τίποτα δεν έγινε τυχαία και το Χιονοδρομικό Κέντρο πλημμύρισε με επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Αμερική, το Βέλγιο. Φέτος, έγινε η 5ετής συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Έτσι δεν υπήρξαν προβλήματα και τραυματισμοί όπως σε άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα. «Με τη βοήθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, πιστεύουμε ότι από φέτος θα ξεκινήσει και ο εκσυγχρονισμός των δύο λιφτ Π1 και Π2», τονίζει ο κ. Ιγγλέσης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προγραμματίσει την αλλαγή των δύο λιφτ με έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ, ενώ για το τρίτο λιφτ έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 65.000 ευρώ.
 «Οι επισκέπτες μας εκτιμούν το Χιονοδρομικό Κέντρο. Είναι το μοναδικό που κατεβαίνεις στις πίστες και βλέπεις μπροστά σου το Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό δεν το έχουν νοιώσει σε κανένα άλλο Χιονοδρομικό Κέντρο». επισημαίνει ο ίδιος.
Ζεστή φιλοξενία
Από την πλευρά του, ο ενοικιαστής του Καταφυγίου Βασίλης Καθάριος επισημαίνει ότι «εξυπηρετήσαμε τον κόσμο και με τη μεταφορά από το πάρκινγκ μέχρι τις πίστες και το Καταφύγιο με ένα μεγάλο snowmobile ώστε ειδικά εκείνοι που επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο για να ρεμβάσουν το τοπίο και όχι για το σκι να μην ταλαιπωρούνται με τις αποστάσεις». «Η χιονόστρωση ήταν πάντοτε πάρα πολύ καλή.
Γενικά ήταν μία ήρεμη χρονιά», είπε ακόμη. Επισημαίνεται ότι το Καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου λειτουργεί ανακαινισμένο μετά από επένδυση ύψους 180.000 ευρώ. Ο κ. Καθάριος επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του «λίφτινγκ» του καταφυγίου έγιναν εργασίες παντού, από τα κουφώματα, τη στέγη και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, μέχρι και τους εξωτερικούς. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και καινούργια εσωτερική σκάλα, ενώ έγινε επισκευή και συντήρηση της θέρμανσης στους χώρους που χρησιμοποιεί ο ΕΟΣ Βόλου.
Σε εξαίρετες συνθήκες και βέβαια με θέα που κόβει ανάσα στο Καταφύγιο μπορεί να ευχαριστηθεί κανείς έναν υπέροχο καφέ, μία καταπληκτική σοκολάτα, ένα ζεστό κρασί και ένα γευστικότατο σνακ.
Εύσημα από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας
Η ικανοποιητική επισκεψιμότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου ωφέλησε τα καταλύματα του Πηλίου, αλλά και του Βόλου και έδωσε ζωή σε πολλά καταστήματα. «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια για να αξιοποιηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.
 «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είχε οργανωθεί αρκετά καλά για να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Σαφώς υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια εκμετάλλευσης. Εμείς πριν πολλά χρόνια είχαμε καταθέσει να λειτουργεί το Χιονοδρομικό και εκτός σεζόν όπως πολλά άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα στο εξωτερικό.
Όμως αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι έχει υπάρξει μία πραγματικά μεγάλη βελτίωση. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Κα επειδή πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Ιγγλέσης ίσως και λόγω της θητείας του ως στρατιωτικός κατόρθωσε να το οργανώσει», προσθέτει ο ίδιος. Για τα οφέλη του Χιονοδρομικού Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή τέλος ο κ. Ζαφείρης επισήμανε ότι «αυτά είναι πολλαπλά και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και για την εστίαση, τις μεταφορές. Ο τουρισμός μας αφορά όλους».

Kατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)