Προ εκπλήξεων κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι επιμένουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα. Ο έλεγχος και η διασταύρωση που είχε γίνει πέρσι, έδειξε ότι τα πιθανά ανασφάλιστα οχήματα που εντοπίστηκαν πανελλαδικά ήταν 436.653. Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δείχνουν το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος και στη Μαγνησία, μιας και την τελευταία 3ετία σε ελέγχους έχουν διαπιστωθεί 3.940 περιπτώσεις ανασφάλιστων οχημάτων.
Χιλιάδες είναι τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους και της Μαγνησίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλιστών του Βόλου. Έμπειροι και παλιοί ασφαλιστές έκαναν λόγο πέρσι για πάνω από 5.000 ανασφάλιστα οχήματα, οι οδηγοί των οποίων στην πιθανή διασταύρωση, που τελικά πραγματοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ για πρώτη φορά στις 8.5.2018, έσπευσαν να τα ασφαλίσουν.
Μετά τον έλεγχο του 2018 δεν πραγματοποιήθηκε άλλος και αναμένεται να γίνει νέος μέσα στο 2019, με την ίδια την ΑΑΔΕ να κάνει γνωστό ότι θα πραγματοποιούνται 2 έλεγχοι κάθε χρόνο χωρίς προειδοποίηση.
Παλιός και έμπειρος ασφαλιστής τόνισε στη «Θ» ότι τα ανασφάλιστα οχήματα είναι χιλιάδες στη Μαγνησία, που αποτελούν κίνδυνο για τους υπόλοιπους. Συν τοις άλλοις υπάρχει ο κίνδυνος ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων να διογκωθεί αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα από την πολιτεία, που πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση, με τις ευθύνες να βαρύνουν αποκλειστικά την ίδια, αφού δεν προχωρεί στα αυτονόητα.
Ο ίδιος ασφαλιστής τόνισε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν διαμαρτυρηθεί στο αρμόδιο υπουργείο προεκλογικά για τη μη διασταύρωση των στοιχείων, αλλά οι υποσχέσεις παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες.
Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, η διασταύρωση των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Από την πλευρά του ο κ. Αλέκος Καρδακάρης, ασφαλιστικός πράκτορας, σημείωσε ότι στις αρχές του χρόνου τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονταν πανελληνίως στις 420.000 περίπου, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τις 400.000.
Ο ίδιος ανέφερε πως αν εντοπιστεί ένα όχημα ανασφάλιστο τότε εκδίδεται ένα ηλεκτρονικό παράβολο, το οποίο πρέπει πρώτα να πληρωθεί και μετά να ασφαλιστεί το όχημα.
Σύμφωνα με τον κ. Αλέκο Καρδακάρη, το ηλεκτρονικό παράβολο – πρόστιμο ανέρχεται από 150 έως 250 ευρώ ανάλογα το όχημα.
3.940 περιπτώσεις σε τρία χρόνια στη Μαγνησία
Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δείχνουν το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος και στη Μαγνησία, μιας και την τελευταία 3ετία σε ελέγχους έχουν διαπιστωθεί 3.940 περιπτώσεις ανασφάλιστων οχημάτων.
Συγκεκριμένα σε ελέγχους σε όλη τη Μαγνησία έχουν διαπιστωθεί 1.687 περιπτώσεις ανασφάλιστων οχημάτων το 2016, 1.217 το 2017 και το 2018 οι περιπτώσεις αυτές έφτασαν τις 1.036. Δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κατά μέσο όρο στα τρία τελευταία χρόνια καταγράφηκαν περίπου 3,5 περιπτώσεις ανασφάλιστων οχημάτων ανά ημέρα μετά από τροχονομικούς ελέγχους σε όλο τον Νομό, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που διέρχεται από τη Μαγνησία.

e-thessalia.gr