Αναβίωσε και φέτος το έθιμο αγιασμού των αλόγων στα Καλά Νερά του δήμου Νοτίου Πηλίου με λιγότερα ζώα και αναβάτες λόγω της πανδημίας αλλά και της οικονομικής δυσχέρειας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος ενώ ο δήμαρχος Ν. Πηλίου επισήμανε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν ζωή και οικονομική ανάπτυξη στα χωριά και  συμβάλλουν στην κοινωνικότητα. Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε το έθιμο αγιασμού των αλόγων ισχυρό σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλία.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που δημοπρατείται σύντομα για να είναι καθαρά τα νερά του Παγασητικού και η ευρύτερη περιοχή.
Τέλος ο μητροπολίτης Ιγνάτιος είπε πως καμαρώνει τους ιππείς γιατί κρατούν ζωντανό ένα ζώο που ο Θεός το χάρισε  για να βοηθάει τον άνθρωπο και αν είναι μαζί του και ευχήθηκε να ξαναζήσουν όλοι οι άνθρωποι μαζί. Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με την παρέλαση και   το μπάνιο των αλόγων στη θάλασσα των Καλών Νερών και με  παραδοσιακούς χορούς  από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι στην παραλία των Καλών Νερών με μουσικές από τοπική ορχήστρα και πηλιορείτικους ήχους.
Στην τελετή συμμετείχαν ιππείς από την Έδεσσα,  την Κοζάνη,  την Καρδίτσα και τον Βόλο, οι βουλευτές   Μαγνησίας της ΝΔ Αθ. Λιούπης και Κ. Μαραβέγιας, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ι. Τέας και Αθ. Μόρας, οι αντιδήμαρχοι   του Δήμου Νοτίου Πηλίου Απ. Διανέλλος και Δ. Ραμματάς κ. ά.

ertnews.gr