Στα αδέσποτα ζώα είναι αφιερωμένη μια νέα μοναδική τοιχογραφία που δημιούργησε η ομάδα UrbanAct σε πολυκατοικία στον Βόλο.
Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Mattia Campo Dall'Orto και έγινε σε κτίριο απέναντι από το παλιό εργοστάσιο «Οινοπνεύματος».
Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «πρόβλημα Πολάκη»
Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι «A day in a diary of a Voiceless» («Μία ημέρα στο ημερολόγιο κάποιου που δεν έχει φωνή») και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.
Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.
«Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους... Υπάρχουν τόσο πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε ανθρώπινο σώμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν» ανέφερε σε ανάρτησή του ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του «CityCall», ενός φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που δημιουργεί και υλοποιεί κάθε χρόνο η οργάνωση UrbanAct στο Βόλο.
Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες.

tanea.gr