Επισκέπτες από τη Θεσσαλία, καθώς και από άλλα μέρη της Ελλάδας απολαμβάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους στα δημοφιλή χωριά και τα παραλιακά θέρετρα του Ανατολικού Πηλίου. Μάλιστα στην εποχή της πανδημίας οι Έλληνες αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών.
Έχοντας ήδη εισέλθει στην καρδιά της τουριστικής δραστηριότητας οι επαγγελματίες δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις και δυσκολίες που έχουν προκληθεί λόγω του κορωνοϊού.
Στον Αη-Γιάννη, το Χορευτό, τον Μυλοπόταμο αλλά και στα γραφικά χωριά του ορεινού όγκου, όπως στην Τσαγκαράδα, στον Κισσό, το Μούρεσι και αλλού, οι επισκέπτες χαλαρώνουν στην πανέμορφη φύση του Πηλίου συνδυάζοντας το μπάνιο με την περιήγηση στα υπέροχα μονοπάτια και καλντερίμια, ενώ μυούνται και σε άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δημοφιλή θέρετρα του Ανατολικού Πηλίου μέχρι αυτή τη στιγμή.
«Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής τουριστικής σεζόν είναι πως οι Έλληνες αποτελούν το 85% των επισκεπτών που κάνουν διακοπές στο Ανατολικό Πήλιο» τόνισε ο κ. Σουλδάτος και πρόσθεσε πως «βέβαια πάντα οι Έλληνες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των τουριστών, καθώς το Ανατολικό Πήλιο είναι πολύ δημοφιλές και αποτελεί έναν ξεχωριστό χερσαίο προορισμό. Φέτος λόγω της πανδημίας η αναλογία των Ελλήνων με τους ξένους τουρίστες έχει αυξηθεί υπέρ των πρώτων, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που έχουν προκληθεί. Έχουμε επισκέπτες από τη Θεσσαλία, από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες περιοχές. Όσον αφορά στους ξένους, οι περισσότεροι είναι Γερμανοί και Γάλλοι, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι Ρουμάνοι. Αισθητή φέτος είναι η απουσία των Ισραηλινών που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδιναν δυναμικό «παρών» από τον Μάιο μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου».
Αναφορικά με τις πληρότητες στα καταλύματα ο κ. Σουλδάτος ανέφερε πως «στα παραλιακά θέρετρα η πληρότητα στα καταλύματα αγγίζει το 90%, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στα δημοφιλή θέρετρα του ορεινού όγκου. Ας ελπίσουμε ότι οι πληρότητες ενόψει του Αυγούστου θα αυξηθούν και δεν θα έχουμε κάποιο απρόοπτο από την πανδημία».
Συμπλήρωσε δε πως υπάρχουν αρκετά τουριστικά καταλύματα τα οποία δεν άνοιξαν λόγω του κορωνοϊού και δεν είναι σίγουρο, αν τελικά θα ανοίξουν».
Γνωρίζοντας καλά και την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση, ο κ. Σουλδάτος δήλωσε πως «τον Ιούνιο η κατανάλωση στην εστίαση ήταν 50% μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Για τον Ιούλιο αναμένεται η μείωση να είναι μικρότερη. Πάντως υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια και οι επαγγελματίες της εστίασης, όπως και ευρύτερα του τουρισμού, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, προκειμένου οι επισκέπτες να νιώθουν όμορφα και άνετα».
e-thessalia.gr