Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, ένας 83χρονος Άγγλος, ο οποίος πάτησε κατά λάθος με το αυτοκίνητό του την 80χρονη σύζυγό του και τη σκότωσε, το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη θέση Τρούλος στη Σκιάθο.
Ο αλλοδαπός κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην του θέσουν περιοριστικούς όρους, καθώς η περιοχή που μένει στην Αγγλία απέχει 350 χλμ. από Ελληνικό Προξενείο, για να δίνει το παρών, ενώ επιπλέον είναι μεγάλης ηλικίας και αρκετούς μήνες κάθε έτους μένει στη Σκιάθο.
Κατά του αλλοδαπού εκκρεμεί ιατρική εξέταση για πιθανή άνοια από την οποία πάσχει, ενώ δεν υπάρχει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, καθώς ο γαμπρός και η κόρη του κατέθεσαν ότι ήταν παντρεμένοι 62 χρόνια και δεν είχαν προστριβές, όσο η 80χρονη γυναίκα ήταν εν ζωή.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης η γυναίκα δεν άφηνε τον σύζυγό της να οδηγήσει το αυτοκίνητό του, όταν εκείνος μπήκε στη θέση του οδηγού, στάθηκε μπροστά του σε μια κατηφόρα, φαίνεται ότι λόγω της βροχής σκόνταψε και βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο, ο 83χρονος δεν την είδε ξεκίνησε το όχημα και την παρέσυρε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

magnesianews.gr