Ένα παλιό βλήμα όλμου που εντοπίστηκε προ ημερών στη θαλάσσια περιοχή Πλάκες, κοντά στο Σύλλογο χειμερινών κολυμβητών «Νηρέας», εξουδετερώθηκε σήμερα το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, από κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το βλήμα, που χρονολογείται στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, εντοπίστηκε σε μικρό βάθος κοντά στην ακτή, σηματοδοτήθηκε και σήμερα εξουδετερώθηκε με επιτυχία.

Για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην θαλάσσια περιοχή «Πλάκες» το χρονικό διάστημα της επιχείρησης ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Βόλου – Αγριάς.

Παρών ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, όπου βοήθησε στην διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός και ο οποίος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο της εντυπωσιακής επιχείρησης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σήμερα και περί ώρα 15:45 κλιμάκιο ανδρών ΔΥΚ/ΟΕΝ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών/Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών) του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης πυρομαχικού (βλήμα όλμου 81 χιλιοστών Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου), με ελεγχόμενη έκρηξη, στην θαλάσσια περιοχή Πλάκες.

Το πυρομαχικό εντοπίστηκε σε βάθος 9 μέτρων και σε 20 μέτρων από την ακτή. Η επιχείρηση η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, εξελίχθηκε ομαλά και έγινε σε συνεργασία με Όργανα και πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου και με την συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Μαγνησίας/Τροχαίας Βόλου και του ΕΚΑΒ.

φωτογραφία Βασίλης Ηλιόπουλος 

magnesianews.gr