Περισσότερες από τρεις, που έχουν κάνει σχετική καταγγελία μέχρι σήμερα, φαίνεται πως είναι οι ανήλικοι, μέλη ποδοσφαιρικής ακαδημίας Κ17 του Βόλου, που έχουν δεχθεί στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω messenger ή instagram φωτογραφίες, με τα γεννητικά όργανα πρώην υπαλλήλου γενικών καθηκόντων της εν λόγω ακαδημίας.
Ο 30χρονος καταγγελλόμενος, κάτοικος Ν. Ιωνίας, φέρεται να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και να κρύβεται, μετά την έκταση που έλαβε χθες η υπόθεση με το δημοσίευμα της «Θ». Σημειώνεται ότι η ποδοσφαιρική ομάδα απέλυσε τον 30χρονο, όταν έγινε η πρώτη σε βάρος του καταγγελία από γονέα αθλητή. Ο 30χρονος φέρεται να είναι άγαμος και να μην έχει απασχολήσει τις αρχές για άλλα αδικήματα, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για ένα προβληματικό άτομο. Η αστυνομική προανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις και άλλων γονέων, ενώ κατά μία πληροφορία, οι ανήλικοι που έχουν λάβει φωτογραφίες του 30χρονου, είναι δέκα… Ο 30χρονος φέρεται να έστελνε τις φωτογραφίες στη διάρκεια της καραντίνας κι ενώ βρισκόταν σε αναστολή εργασίας από την ακαδημία. Πάντως δεν φέρεται προς το παρόν να έχει προσπαθήσει να συναντηθεί με τα παιδιά ή να έχει κάνει κάτι άλλο σε βάρος τους. Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που διαθέτει, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι. Ο 30χρονος φέρεται να έστελνε μηνύματα με τις γυμνές φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων τουλάχιστον για έναν μήνα στα παιδιά. Κατά μία πληροφορία, η αποστολή ανάλογων άσεμνων φωτογραφιών συνεχιζόταν μέχρι προχθές… Γονείς αθλητών που μίλησαν χθες σε διάφορα ΜΜΕ δήλωσαν: «Κάποια στιγμή κι ενώ μιλούσαν, ο 30χρονος του έστειλε γυμνή του φωτογραφία, λέγοντας του λόγια, που δε μπορώ να σας μεταφέρω. Το παιδί όμως αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα του κι εκείνη με τη σειρά της εμένα. Έτσι απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του σωματείου, προκειμένου να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε εξηγήσεις. Το δικό μου το παιδί δεν το άγγιξε. Δεν ξέρω τι έκανε σε άλλα παιδιά και τι σχέση μπορεί να είχε. Όμως το παιδί μου δεν το άγγιξε». Άλλος γονέας φέρεται να δήλωσε: «Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σεξουαλικού περιεχομένου. Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε, ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».
«Μου είπαν μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασία με ενημέρωση της Αστυνομίας, και από την πλευρά τους με στήριξαν και με παρότρυναν να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες και ανάλογες κινήσεις, όπως και κάναμε». «Υπάρχουν και άλλα παιδιά και γονείς που καταγγέλλουν διάφορα παρόμοια πράγματα από την πλευρά του συγκεκριμένου ατόμου», ανέφερε πατέρας. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ με αυτή φέρεται να ασχολείται και η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου. Επίσης αναμένεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση, με διερευνώμενα αδικήματα, αυτό της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος. Συνολικά οι ανήλικοι που φέρεται να έχουν λάβει γυμνές φωτογραφίες του 30χρονου, είναι τρεις μέχρι σήμερα. Ωστόσο επειδή στο τηλέφωνο του 30χρονου, εντοπίστηκε και η φωτογραφία ενός ανήλικου, εξετάζεται αν στοιχειοθετείται και η κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.

e-thessalia.gr