Αυξημένες κατά δέκα λεπτά είναι οι τιμές σε ορισμένα είδη των σχολικών κυλικείων λόγω της γενικότερης ακρίβειας στις πρώτες ύλες που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες.

Η σχολική χρονιά άρχισε και οι ελπίδες των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων είναι φέτος να μπορέσουν να έχουν καλύτερους τζίρους από τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπου η κατανάλωση λόγω της τηλεκαίδευσης, αλλά και των πολλών κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά.

Επίσης η πανδημία σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση προκαλεί γενικότερες δυσκολίες στις δυνατότητες των παιδιών να ξοδεύουν, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα τεφτέρια και στα σχολικά κυλικεία, ένα φαινόμενο που παρατηρείται περισσότερο στα δημοτικά σχολεία.

Πάντως και φέτος οι κυλικειάρχες θα συνδράμουν στην ανακούφιση των μαθητών που προέρχονται από άπορες οικογένειες, όπως έχουν πράξει και κατά το παρελθόν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων κ. Δώρα Καναβιτσά ανέφερε πως «ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλους να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Για τα κυλικεία μάς δόθηκε νέα διατίμηση και έτσι σε ορισμένα είδη που πωλούνται από το κυλικείο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά δέκα λεπτά. Αυτό συνέβη, γιατί υπάρχει γενικότερη ακρίβεια. Οι τιμές στο απλό τοστ, την τυρόπιτα, τον χυμό, το κουλούρι και το νερό που έχουν διατίμηση, αυξήθηκαν φέτος σε σχέση με πέρυσι περίπου κατά δέκα λεπτά».

Για την προετοιμασία των κυλικείων είπε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοίξαμε για να υποδεχτούμε τους μικρούς πελάτες μας. Επίσης παρακαλούμε τους γονείς να στηρίξουν τα σχολικά κυλικεία που αποτελούν μέρος της σχολικής κοινότητας και τα ενοίκιά τους διοχετεύονται στα σχολεία για διάφορες εργασίες. Θα είμαστε πάντα εδώ για να εξυπηρετούμε τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η κ. Καναβιτσά πρόσθεσε πως «πέρυσι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα κυλικεία. Ελπίζουμε φέτος να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, αν και ο χειμώνας προμηνύεται λίγο δύσκολος. Ευχαριστούμε τον Δήμο Βόλου για τη στήριξή του πέρυσι με τη μείωση ενοικίου χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι. Το ίδιο αίτημα θα υποβάλλουμε και φέτος για τα ενοίκια και περιμένουμε να ανταποκριθεί και φέτος ο Δήμος ο οποίος πάντα μας στηρίζει και βρίσκεται στο πλευρό μας».

Αναφορικά με τους άπορους μαθητές η κ. Καναβιτσά είπε πως «δεν αφήνουμε κανέναν μαθητή να είναι χωρίς φαγητό. Έχουμε συνεργασία με τον Δήμο, την Εκκλησία, τους καθηγητές και τους γονείς και φροντίζουμε να συνδράμουμε τους μαθητές που έχουν ανάγκη».

e-thessalia.gr