Δεκτή έκανε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας την ένσταση του συνηγόρου ενός κατοίκου Ζαγοράς, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει αναίρεση στην απαλλακτική απόφαση.
Έτσι η υπόθεση γύρισε εκ νέου στο ακροατήριο αυτή τη φορά του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας. Σημειώνεται πως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) στο εδώλιο του κατηγορούμενου είχαν βρεθεί πατέρας και ο γιος του από τη Ζαγορά, για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος 56χρονου συγχωριανού τους, που είχε πεθάνει το 2015. Η δίκη είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου του 2018 και τότε τόσο ο πατέρας, όσο και ο γιος είχαν κριθεί αθώοι κατά πλειοψηφία από το Δικαστήριο (6 προς 1).
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ζαγοριανού, δικηγόρος του Βόλου κ. Θανάσης Χαρμάνης, κατέθεσε ένσταση απαραδέκτου της έφεσης του εισαγγελέα, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Έτσι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμ. Δασκαλόπουλος έκανε δεκτή την ένσταση, πρόταση που υιοθέτησε και το Δικαστήριο απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται πως πατέρας και γιος κατηγορούνταν ότι σκότωσαν συγχωριανό τους κατά τη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στη Ζαγορά. H εξέλιξη της υπόθεσης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, με πολλούς κατοίκους της Ζαγοράς δίνουν το «παρών» στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την περιοχή το καλοκαίρι του 2015. Συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2015 πατέρας και γιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους από 56χρονο με τον οποίο τους χώριζαν κτηματικές διαφορές, για τις οποίες, ωστόσο, οι νόμιμοι ήταν πατέρας και γιος.
Ο 56χρονος επιτέθηκε στους δύο με ξύλο και κλαδευτήρι. Εκείνοι αμύνθηκαν και τελικά ο 56χρονος κατέληξε από αιμορραγία στα πνευμόνια.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες οι περισσότεροι υπεράσπισης, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν πρόσωπα που δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία αθώο τον πατέρα κάνοντας χρήση του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

e-thessalia.gr