Κόκκινος συναγερμός χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, με τρία «ύποπτα» περιστατικά για κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα έδειξαν στις 9.05 το βράδυ ότι τα δύο δείγματα ήταν αρνητικά.
Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε χθες το πρωί έγινε εισαγωγή ενός 14χρονου παιδιού με συμπτώματα γρίπης και μιας 26χρονης νοσηλεύτριας που εργάζεται σε νοσοκομείο στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια «θορυβήθηκε» από τα συμπτώματα γρίπης και έσπευσε αμέσως στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Αμέσως θεωρήθηκε το πλέον «ύποπτο» περιστατικό καθώς και το εργασιακό προφίλ της παρέπεμπε στην ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης. Τόσο ο 14χρονος, όσο και η 26χρονη νοσηλεύτηκαν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και σε καραντίνα τέθηκε το οικογενειακό τους περιβάλλον. Τα αποτελέσματα έδειξαν το βράδυ ότι ήταν αρνητικοί σε κορωνοϊό.
Το απόγευμα, εξάλλου, εισήχθη στο Νοσοκομείο ένα ακόμη άτομο με υψηλό πυρετό και λοίμωξη του αναπνευστικού. Πρόκειται για έναν 23χρονο ο οποίος είναι καρκινοπαθής και παρέμεινε για νοσηλεία σε θάλαμο αρνητική πίεσης, στον πρώτο όροφο του Αχιλλοπούλειου.
Οι γιατροί έχουν λάβει επίχρισμα από τον 23χρονο που απεστάλη για εργαστηριακό έλεγχο.
Σημειώνεται, πάντως, ότι κατά δήλωσή του δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε έχει μετακινηθεί εκτός Βόλου.
Το αποτέλεσμα θα εκδοθεί σήμερα.

e-thessalia.gr