Απόπειρα απάτης ηλικιωμένης γυναίκας έγινε την Πέμπτη 19 Αυγούστου, στη λαϊκή αγορά της Ν. Ιωνίας, από άγνωστο άνδρα.
Σύμφωνα με ανάρτηση αναγνώστη, την ώρα που η ηλικιωμένη γυναίκα ετοιμαζόταν φορτωμένη με ψώνια να μπει στην πολυκατοικία που διαμένει, ένας καλοντυμένος άντρας γύρω στα 70 την πλησίασε προσποιούμενος ότι είναι παλιοί γνώριμοι και γείτονες λέγοντας ότι μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό (Αυστραλία) όπου ήταν μετανάστης.
Σύμφωνα με τον αναγνώστη, ο άνδρας ήταν πάρα πολύ διαχυτικός και ευγενικός, πρόσφερε τη βοήθειά του, καλλιέργησε κλίμα εμπιστοσύνης και εκμαίευσε πληροφορίες (όνομα, όροφο διαμονής, επάγγελμα παιδιών).
Έπειτα προσποιήθηκε ότι το τηλέφωνό του χτύπησε και ότι κάποιος του ζητούσε χρήματα. Είπε ότι δεν έχει καθώς η γυναίκα του έλειπε εκτός Βόλου και είχε μαζί της την πιστωτική του κάρτα. Τελείωσε τη συνομιλία του και επέστρεψε στη γυναίκα ζητώντας της χρήματα 150 € και λέγοντας ότι θα της τα επιστρέψει την επόμενη.
Η γυναίκα του είπε ότι δεν έχει χρήματα (έχοντας πια καταλάβει τι συμβαίνει) και εκείνος επέμενε ζητώντας να του δώσει ό,τι χρήματα είχε επάνω της. Όταν εκείνη αρνήθηκε, έφυγε.
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον αναγνώστη, έχει καταγγελθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
magnesianews.gr










