Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το δεύτερο «κύμα» γονέων που έρχονται στον Βόλο για να βρουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους, που θα σπουδάσουν στον τόπο μας.

Οι νέοι φοιτητές έχουν μάθει σε ποια σχολή πετυχαίνουν από τα τέλη Ιουλίου, καθώς φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οι βάσεις εισαγωγής ανακοινώθηκαν όχι στα τέλη Αυγούστου, όπως συνέβαινε μέχρι και πέρυσι, αλλά έναν μήνα πριν.

«Ήδη υπήρξε στα τέλη Ιουλίου ένα πρώτο κύμα από γονείς για εύρεση φοιτητικής κατοικίας» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Σοφία Χαλκιά, προσθέτοντας πως «τώρα βιώνουμε το δεύτερο κύμα, καθώς υπάρχει καθημερινή ροή ενδιαφέροντος και πολλά τηλεφωνήματα από γονείς που ρωτούν να μάθουν για σπίτια. Και εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να τους παρέχουμε τη βοήθεια που θέλουν. Μάλιστα, επειδή δεν έρχονται να βρουν όλοι οι γονείς μαζί την ίδια περίοδο, όπως συνέβαινε μέχρι και πριν την πανδημία, υπάρχει η δυνατότητα στους κτηματομεσίτες να προσφέρουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες».

Η ίδια εκτίμησε πως αρκετοί γονείς θα επιλέξουν να μην αναζητήσουν άμεσα σπίτι, αλλά να περιμένουν μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, γιατί δεν θα θέλουν να πληρώσουν εκ των προτέρων για το ενοίκιο. Επίσης εκτιμούν πως θα έχουν και περισσότερες ευκαιρίες, καθώς κάποια σπίτια θα μείνουν κενά από φοιτητές που φεύγουν από τον Βόλο, επειδή πήραν το πτυχίο τους, ενώ μπορεί να υπάρξουν και κάποιοι ενοικιαστές που θα είχαν τα σπίτια τους στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και θέλουν να το μισθώσουν πλέον σε φοιτητές.

Η κ. Χαλκιά ρωτήθηκε και για τις τιμές των ενοικίων απαντώντας πως «σε σχέση με πέρυσι υπάρχει μια αύξηση στις τιμές των ενοικίων τουλάχιστον 15%. Στις γκαρσονιέρες οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 250-350, ακόμη και 380 ευρώ, ενώ για τα δυάρια ξεκινούν από τα 300 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 500 ευρώ, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και τα 520 ευρώ. Βέβαια στην περίπτωση της τιμής των 520 μιλάμε για πολύ σύγχρονο διαμέρισμα, με πολλές ανέσεις, που μπορεί να προσφέρει ακόμη και θέση πάρκιν. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, τη θέση που έχει το σπίτι, αν διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, αν είναι επιπλωμένο και άλλα.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αυξάνονται τα επιπλωμένα σπίτια που προσφέρονται για φοιτητική κατοικία, καθώς ιδιοκτήτες που είχαν τα διαμερίσματά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έκαναν μια σύγκριση των ωφελειών και επέλεξαν τελικά τις πιο μακροχρόνιες μισθώσεις.

e-thessalia.gr