Το συνολικό ποσό των 60.000 ευρώ περίπου φέρεται να αποκόμισαν από επτά Βολιώτες που έπεσαν θύματά τους, μια Βουλγάρα με έναν αγνώστων στοιχείων συνεργό της, εξαπατώντας τους δήθεν ότι θα βγάλουν από δύσκολη θέση συγγενείς των εξαπατηθέντων, που δήθεν είχαν προκαλέσει τροχαία δυστυχήματα…
Οι απάτες εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και ταυτοποιήθηκε η 46χρονη Βουλγάρα, που φέρεται να ήταν η «ταμίας» των απατών, αφού κατηγορείται ότι παρελάμβανε τα χρήματα από διάφορα σημεία, στα οποία υποδείκνυε ο άγνωστος ενορχηστρωτής της κομπίνας στα θύματά του, να τα αφήνουν.
Οι απάτες έλαβαν χώρα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο φέτος στον Βόλο με θύματα επτά Βολιώτες, κυρίως ηλικιωμένους. Στις έξι περιπτώσεις ο απατεώνας φέρεται να συστήθηκε ως γιατρός στα θύματά του τηλεφωνικά και στην έβδομη ως αστυνομικός.
Έλεγε στα θύματά του ότι ο γιος ή ο εγγονός τους χτύπησε σε τροχαίο δυστύχημα και για να σωθεί το παιδί, θα πρέπει να δώσουν χρήματα. Τα ποσά που ζητούσε, κυμαίνονταν από 3.000 ώς 10.000 ευρώ. Μάλιστα, ενώ μιλούσε με τα υποψήφια θύματά του, ακουγόταν στην τηλεφωνική γραμμή και το κλάμα μιας γυναίκας, έτσι ώστε να γίνει πιο πιστευτός και να «τσιμπήσουν» τα θύματα.
Πιθανολογείται ότι η γυναίκα που έκλαιγε, ήταν η 46χρονη που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία. Η 46χρονη Βουλγάρα συνελήφθη στην τελευταία περίπτωση, ενώ έπαιρνε τα χρήματα σε σακούλα. Υπολογίζεται ότι οι απατεώνες αποκόμισαν συνολικά 60.000 ευρώ…
Η έρευνα για τον εγκέφαλο της απάτης συνεχίζεται και πιθανολογείται πως είναι Βούλγαρος. Η 46χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Υποστηρίζει πως έπαιρνε τα χρήματα και τα παρέδιδε στον άγνωστο δράστη, τον οποίο, ωστόσο, δεν γνωρίζει… Επίσης φέρεται να υποστήριξε πως δεν γνώριζε πως γινόταν απάτη.

e-thessalia.gr