Έναν 16χρονο Αλβανό και τη μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου, καθώς και δύο επαγγελματίες συνέλαβαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου, μετά από μήνυση δύο επαγγελματιών κατά του νεαρού για εξύβριση, ψευδή καταμήνυση σωματική βλάβη και απειλή, διότι τους χτύπησε, επειδή του έκαναν παρατήρηση, διότι κορόιδευαν έναν περαστικό μεγαλύτερης ηλικίας. Αντιμήνυση κατέθεσαν και ο ανήλικος με τη μητέρα του, για εξύβριση, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, ψευδή καταμήνυση και απειλή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο καταστηματάρχες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, την 21:40 ώρα της Δευτέρας στον Βόλο, αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 16 ετών, κινούμενος με ποδήλατο ως επιβάτης, οδηγούμενο από έναν 16χρονο και ακολουθούμενος από τρεις νεαρούς 17, 14 και 17 ετών, άρχισε να βρίζει περαστικό άντρα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθως ένας ημεδαπός 47 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος, αφού διαπίστωσε εν λόγω περιστατικό, εξήλθε της επιχείρησης του, κάνοντας παρατήρηση στον 16χρονο αλλοδαπό, προκειμένου να σταματήσει, πλην όμως αυτός στράφηκε κατά αυτού, εξυβρίζοντας τον και προκαλώντας του σωματικές βλάβες, στο πρόσωπο με τις γροθιές του.
Στη συνέχεια δεύτερος ημεδαπός 33 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος και ευρισκόμενος εντός καταστήματός του, αφού αντιλήφθηκε το επεισόδιο, άμεσα κατέτρεξε να τους χωρίσει, εντούτοις η ανήλικος δράστης εναντιώθηκε και κατ’ αυτού, εξυβρίζοντάς τον και χτυπώντας τον, ομοίως με γροθιές στο πρόσωπο.
Ακολούθως, ο 16χρονος αλλοδαπός με τη γροθιά του έσπασε τζαμαρία εισόδου παρακείμενου καταστήματος και τράπηκε σε φυγή, μαζί με τους ετέρους ανήλικους φίλους του, όμως λόγω τραυματισμού του στο δεξί χέρι, ένεκα της προγενέστερης θραύσης του υαλοπίνακα, μετέβη, μέσω σταθμού Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν. Βόλου.
Ο 16χρονος και η μητέρα του μήνυσαν τους καταστηματάρχες για εξύβριση, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, ψευδή καταμήνυση και απειλή, ενώ οι δυο παθόντες μήνυσαν τον ανήλικο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ίδιος και η μητέρα του 36 χρονών Ελληνίδα για εξύβριση, ψευδή καταμήνυση σωματική βλάβη και απειλή.
Το επεισόδιο έγινε στην αρχή της οδού Ιάσονος στο Βόλο και οι τρεις ανήλικοι που ήταν παρέα με τον 16χρονο δεν είχαν συμμετοχή στο επεισόδιο.

magnesianews.gr