Εξακολουθούν να αναζητούνται οι δράστες της μεγάλης κλοπής που έγινε σε διαμέρισμα του Βόλου στο τέλος της περασμένης εβδομάδας με «λεία» 100.000 € περίπου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν άλλα δύο διαμερίσματα στην ίδια περιοχή (οδός Κασσαβέτη), όπως προκύπτει από καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία.
Επίσημη ανακοίνωση για τις κλοπές δεν έγινε, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα της οδού Κασσαβέτη, που μένει επαγγελματίας στο χώρο της υγείας, οι δράστες έκαναν τη διάρρηξη ενώ ο ίδιος απουσίαζε, ενώ φέρεται να βρήκαν και να έκλεψαν σημαντικό ποσό σε μετρητά περίπου 100.000 €.
Το παράξενο της υπόθεσης, είναι ότι δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία και αναφορές περιοίκων, οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα από την κεντρική είσοδο. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, όταν επέστρεψε στον Βόλο και μπήκε στο σπίτι του, διαπίστωσε ότι κάποιος είχε μπει και ψάχνοντας είδε ότι τα χρήματα είχαν κάνει «φτερά»!
Επίσης, έγιναν διαρρήξεις σε άλλα δύο κοντινά με το πρώτο διαμερίσματα, από τους ίδιους πιθανόν δράστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη περίπτωση δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν και στη δεύτερη μικρό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Οι κλοπές φαίνεται να ήταν τυχαία περιστατικά (με «τζακ ποτ» στη μια περίπτωση) και όχι στοχευμένες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δράστες των τριών κλοπών είναι πιθανόν αλλοδαποί, που δρουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και διαθέτουν εργαλεία που ανοίγουν τις πόρτες διαμερισμάτων, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, για να μην μπαίνουν σε υποψίες οι ιδιοκτήτες ότι έπεσαν θύματα κλοπής.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που διενεργεί προανάκριση, εξετάζει όλα τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες των κλοπών.

magnesianews.gr