Την ταφή 53χρονου Βολιώτη ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή εδώ και λίγες εβδομάδες και η σορός του βρισκόταν ακόμη στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν είχε κάποιους συγγενείς για να ενδιαφερθούν, προέβη ο «Εσταυρωμένος».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «Εσταυρωμένος» έδειξε την έμπρακτη ευαισθησία για τον άνθρωπο και προέβη σε μια τέτοια ενέργεια.

Αυτή τη φορά άνθρωποι από τη γειτονιά που διέμενε ο αποθανών, ενημέρωσαν τον «Εσταυρωμένο» και με τη σειρά του έδρασε αμέσως.

Ήρθε σε επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου και τους άλλους αρμόδιους φορείς και κάλυψε με πολλή θυσία τα έξοδα της κηδείας του 53χρονου.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο 53χρονος Βολιώτης που ζούσε μόνος του, έφυγε από τη ζωή πριν μερικές εβδομάδες. Δεν είχε δηλαδή συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα των 40 ημερών που απαιτείται για να κινηθούν οι διαδικασίες από το Νοσοκομείο στις περιπτώσεις των άταφων νεκρών που βρίσκονται στα αζήτητα.

Η κηδεία του 53χρονου επρόκειτο να τελεστεί χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά.

Η περίπτωση του 53χρονου που μένει άταφος γιατί δεν έχει κανένα δικό του άνθρωπο να ενδιαφερθεί, ασφαλώς και δεν είναι η μοναδική. Πηγές από το Νοσοκομείο επισημαίνουν τη βοήθεια που προσφέρουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι γείτονες, η τοπική εκκλησία, αλλά και ο Δήμος Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο «Εσταυρωμένος» αναφέρει πως «Το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» αποφάσισε ν΄ αναλάβει τα έξοδα (1.000 €) για να κηδευτεί ένας συνάνθρωπός μας που έμεινε στα… αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου, διότι οι συγγενείς του δεν ήθελαν να αναλάβουν την υποχρέωση της ταφής του.

Βεβαίως, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως ακόμη και οι αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις απόρων και εγκαταλελειμμένων προσώπων. Η γραφειοκρατία γίνεται και πάλι εμπόδιο να δούμε τα πράγματα με ανθρώπινα συναισθήματα.

Ο «Ε» και στο παρελθόν προσέφερε τις υπηρεσίες του σε αδελφούς που στερήθηκαν και μετά θάνατον την έμπρακτη αγάπη των οικείων τους. Και είναι ακόμη πιο φοβερό, όταν γίνεται ταφή χωρίς την τέλεση της κηδείας που προβλέπεται για κάθε χριστιανό. Το ζήσαμε και αυτό…

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του συμπολίτη μας και να μας συγχωρέσει που καθυστέρησε η όλη διαδικασία της κηδείας του λόγω έλλειψης… ανθρωπιάς!».

Ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας επεσήμανε πως «και στο παρελθόν έχουμε αναλάβει την ταφή συνανθρώπων μας που βρίσκονται στα αζήτητα του Νοσοκομείου,. Είναι χρέος μας να γίνει η κηδεία τους και να αναπαυτεί η ψυχή τους. Υπάρχουν οι περιπτώσεις άπορων συνανθρώπων μας για τους οποίους φροντίσαμε να νοσηλευτούν σε κλινικές, όπου δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή και μετά αναλάβαμε την ταφή τους».

e-thessalia.gr