Ο κατηγορούμενος ήταν απών, αλλά η κατηγορία που αντιμετώπιζε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σοκάρει. 41χρονος κατηγορούνταν για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και συγκεκριμένα με την ανήλικη, 10χρονη τότε, κόρη του…
Το Τριμελές έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και όταν ο καταδικασθείς συλληφθεί, τότε θα οδηγηθεί στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο, ο 41χρονος είχε καταδικαστεί και σε βαθμό κακουργήματος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη 9 ετών, με αναστολή, για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών. Είχε ασκήσει έφεση και είχε αφεθεί ελεύθερος. Η έφεσή του συζητήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, όπου ο ίδιος δεν ήταν παρών. Η έφεση κρίθηκε ανυποστήρικτη και παρέμεινε σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση του ΜΟΔ, η οποία πρέπει να εκτελεστεί. Η Αστυνομία τον αναζητεί από τον Απρίλιο για να τον συλλάβει ως φυγόποινο.
Χθες συζητήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου άλλη υπόθεση με τον 41χρονο κατηγορούμενο σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο πράξεις που φέρεται να είχε κάνει, στις 25 και 26 Αυγούστου του 2018. Ο 41χρονος κατηγορούνταν συγκεκριμένα ότι έλεγε στη 10χρονη τότε κόρη του, να γδύνεται και έτσι η ανήλικη εμφανίστηκε μία φορά στην μπανιέρα και μία στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, όπου ζούσε η οικογένεια, που είχε ακόμη ένα παιδί, αγόρι. Ο 16χρονος σήμερα φέρεται να ενημέρωσε την 34χρονη μητέρα του, ότι ο μπαμπάς «κάνει σεξ» με την αδερφή του…
Χθες η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του περιεχομένου της υπόθεσης, με τη μοναδική μάρτυρα, την 34χρονη μητέρα και πρώην πλέον σύζυγο του κατηγορούμενου, να καταθέτει τι της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της. Ο σύζυγος και καταδικασθείς παραμένει άφαντος μέχρι σήμερα, ενώ πλέον σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, μία του ΜΟΕ Λάρισας, που έκρινε σε ισχύ την πρωτόδικη απόφαση του ΜΟΔ για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Αναφορικά με την απόφαση του ΜΟΔ Λάρισας, αυτή είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία με τέσσερα μέλη να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου και τρία (ένορκοι) κατά, ενώ η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθεί ένοχος, χωρίς μάλιστα να του δοθεί αναστολή. Και στο ΜΟΔ είχε καταθέσει η μητέρα της 14χρονης σήμερα ανήλικης, η οποία είχε αναφερθεί σε όλα όσα της είχε εκμυστηρευτεί πρώτα ο γιος τους, ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε την υπόθεση και κατόπιν η κόρη τους.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά στη διάρκεια της αποκάλυψης της υπόθεσης τον Οκτώβριο του 2018, ο 39χρονος φέρεται να έβρισκε ευκαιρία, όταν η σύζυγός του έλειπε στη δουλειά και ασελγούσε σε βάρος της κόρης του. Η δράση του «πατέρα», γινόταν μέσα στο σπίτι της οικογένειας στον Βόλο και αποκαλύφθηκε, όταν τον αντιλήφθηκε ο επίσης ανήλικος γιος του, το είπε στη μητέρα του, που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και γνωστοποιήθηκε το δράμα του μικρού κοριτσιού. Η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε τότε από την Αστυνομία επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και αφού ο πατέρας απολογήθηκε στον ανακριτή, του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Τόσο ο γιος, όσο και η κόρη εξετάστηκαν από παιδοψυχίατρο και παιδοψυχολόγο, ενώ κατέθεσαν και στον ανακριτή. Ο 41χρονος απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και τις είχε αποδώσει στο ότι η σύζυγός του ήθελε να λάβει διαζύγιο.

e-thessalia.gr