Όταν μιλάμε για παράδοση στα Τρίκαλα, δε θα μπορούσαμε παρά να αναφερθούμε στον τραχανά. Εκείνο το τόσο απλό μα τόσο νόστιμο φαγητό, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Οι γιαγιάδες μας, οι μαμάδες μας, το καλοκαίρι φτιάχνουν τραχανά, κάνοντας προετοιμασία για το χειμώνα. Η διαδικασία απλή, αν και λίγο κουραστική αν μιλάμε για ποσότητα. Το γάλα που συλλέγεται φρέσκο και βράζει, το ζύμωμα που ακολουθεί, το στέγνωμα και το τρίψιμο του τραχανά, είναι μια διαδικασία που ακολουθείται από νοικοκυρές και επαγγελματίες.

Περισσότερα διαβάστε στο trikalaenimerosi.gr