Η μετατροπή της Νομαρχίας σε ένα βιοκλιματικό κτίριο με ανοικτό αίθριο είναι μέσα στους στόχους που θέτει ο Δήμος Τρικκαίων.
«Το κτίριο που φιλοξενεί την Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Τρικάλων (γνωστή και ως Νομαρχία για τους Τρικαλινούς) αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο. Όλοι συμφωνούν πως το σημερινό κτίριο (που ανήκει στο Δήμο) δεν αρέσει και δεν εξυπηρετεί.
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ανοίξει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα του, εξετάζοντας διάφορες λύσεις. (Για να σας προλάβω, το γκρέμισμα, που είμαι βέβαιος πως σκεφτήκατε, δεν είναι μέσα σε αυτές!) Και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε» αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συνεργασία μεταξύ του κ. Παπαστεργίου και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, οι οποίοι και συζήτησαν τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των υπηρεσιών του.
«Στόχος μας είναι άμεσα, φέτος, να καταθέσουμε την αίτηση για χρηματοδότηση της μελέτης, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Κι αφού αυτές ολοκληρωθούν, να αναζητήσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τις στατικές ενισχύσεις και παρεμβάσεις, τη μετατροπή του σε ένα βιοκλιματικό κτίριο (γιατί όχι και παθητικό), να ανοίξουμε το αίθριο στην «καρδιά του», να φτιάξουμε ένα κτίριο που αρμόζει στην πόλη και τις υπηρεσίες που φιλοξενεί» επισημαίνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων και προσθέτει «Το κτίριο αυτό, σε συνδυασμό με τη (διπλανή) λαϊκή αγορά που ολοκληρώνεται, το Ανοιχτό Κέντρο εμπορίου του οποίου το πρώτο έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και τις επεμβάσεις στην απέναντι πλατεία, διαμορφώνουν μία τελείως νέα εικόνα για τα Τρίκαλα».