Μια ακόμη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και δημιουργία βελτιωμένων χώρων για πεζούς, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.
Πρόκειται για παρεμβάσεις επί των οδών Γαριβάλδη και Καποδιστρίου, στο πλαίσιο της μελέτης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).
Με 1.200.000€ (μαζί με το έργο για τους κυκλικούς κόμβους στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού), ο Δήμος Τρικκαίων παρεμβαίνει αισθητικά και ουσιαστικά στο κέντρο των Τρικάλων.
Οι παρεμβάσεις είναι:
Α. Επί της οδού Γαριβάλδη
1.    Αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα
2.    Επισκευές των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού
3.    Κατασκευή των διαβάσεων πεζών επί της οδού Γαριβάλδη
4.    Κατασκευή των διαβάσεων πεζών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη
5.    Τοποθέτηση μικρών στύλων (κολωνάκια) στο πεζοδρόμιο  που βρίσκεται στην ίδια στάθμη με αυτή της λωρίδας κυκλοφορίας, χρώματος κυπαρισσί.
Β. Επί της οδού Καποδιστρίου
1.    Από την οδό Ασκληπιού έως τη συμβολή της με την οδό Συγγρού, επέκταση των πεζοδρομίων, ενώ ενσωματώνεται ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος.
2.    Πεζοδρόμιο πλάτους 3,80μ. με:
•    ζώνη προστασίας – διαχωρισμού του ποδηλατόδρομου από την κυκλοφορία πλάτους 0,70μ, με ενδιάμεσα τμήματα φύτευσης
•     ποδηλατόδρομο πλάτους 1,50μ. μονής κατεύθυνσης 
•    ζώνη κίνησης πεζών επιστρωμένη με κυβόλιθο χρώματος κόκκινου.
Στο απέναντι πεζοδρόμιο θα γίνει αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης. Σε όλες τις διασταυρώσεις της οδού Καποδιστρίου γίνεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.
Με τον τρόπο αυτόν, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη διαδρομής πεζών, εξομαλύνοντας το πρόβλημα επικοινωνίας του αστικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων, αφού ο πεζόδρομος της Ασκληπιού συνδέεται καλύτερα πλέον με το Μουσείο Τσιτσάνη και το οθωμανικό Τέμενος.
Σε συνδυασμό με τον νέο ποδηλατόδρομο από το Μουσείο Τσιτσάνη προς το πάρκο Αη Γιώργη και τα νέα πεζοδρόμια, οι πεζοί και οι ποδηλάτες θα μπορούν να κινούνται με άνεση και ασφάλεια.
Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων  καταθέτει προς έγκριση τον φάκελο της μελέτης με τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων» στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ»