Στο Ζάρκο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, για να δει τις καταστροφές που άφησε πίσω της η ισχυρή νεροποντή και η χαλαζόπτωση, που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Τρίτης.
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, αμπελοκαλλιέργειες και οπωρώνες με κεράσια και αμύγδαλα, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο, ειδικά στο αγροτικό, από τον όγκο του νερού που δημιούργησε χείμαρρους.

Ο υποψήφιος βουλευτής είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, περπατώντας σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που επλήγησαν. Λόγω και της επαγγελματικής του δραστηριότητας αναγνωρίζει τη σημαντική ζημιά που υπέστησαν οι αγρότες και σε δήλωσή του τόνισε πως πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του κ. Παπαευθυμίου, στην περιοχή βρισκόταν και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που έκανε μία πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Ο υποψήφιος βουλευτής είδε από κοντά και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο, οι οποίες δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων της περιοχής και υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα, αφού η απρόσκοπτη πρόσβαση στα χωράφια είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες.