Εκδήλωση για την παρουσίαση νέων προϊόντων πραγματοποιεί η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου, με τους ειδικούς να αναμένουν πως θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14, αλλά και της επόμενης σειράς «έξυπνων» ρολογιών.

Η εταιρεία απέστειλε προσκλήσεις, με την εκδήλωση να έχει τίτλο «Far Out» και να ξεκινά στις 10 το πρωί τοπική ώρα. 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιεί στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα μεταδώσει επίσης ζωντανά την εκδήλωση στον ιστότοπό της

Την κατασκευή προϊόντων εκτός της παραδοσιακής της βάσης στην Κίνα ενισχύει η Apple, σχεδιάζοντας να «τρέξει» την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία, με φόντο την αυστηρή πολιτική της Κίνας κατά του κορωνοϊού και τα κινεζικά lockdowns που επηρέασαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ανατολική Ασία.

Πέρα από την αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» της Κίνας απέναντι στον κορωνοϊό -που προκάλεσε αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και μείωση της ζήτησης- αναλυτές εκτιμούν ότι η εξάρτηση της Apple από την Κίνα παρουσιάζει κινδύνους λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, περισσότερο από το 90% των προϊόντων της Apple παράγεται στην Κίνα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να πείσει εταιρείες όπως η Apple να στραφούν προς το Νέο Δελχί, απλοποιώντας το φορολογικό σύστημα και παρέχοντας κίνητρα σε κατασκευαστές τηλεφώνων.

Για την Apple, μια πρόκληση ήταν να βρει στην Ινδία τον αριθμό του ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού που είναι διαθέσιμο στην Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές. Τα λιμάνια, οι δρόμοι και οι υποδομές της Ινδίας υστερούν επίσης σε σύγκριση με εκείνα της Κίνας.

Με πληροφορίες από WALL STREET JOURNAL, REUTERS, BLOOMBERG